Herstel Burgervlotbrug gaat maanden duren

Volgens de provincie Noord-Holland, de beheerder van de vlotbruggen op het Noord-Hollandskanaal, gaat het herstel van de aangevaren Burgervlotbrug maanden duren.

Herstel Burgervlotbrug gaat maanden duren

De monumentale brug heeft onlangs bij een aanvaring met het zandschip Robbenzand flinke schade opgelopen. De passerende 85 meter lange zandzuiger Robbenzand uit Harlingen raakte door een stuurfout het linkerlandhoofd van de vlotbrug. Een altijd lastige passage omdat, varend in noordelijke richting, direct achter de brug een bocht in het kanaal ligt. In opdracht van de provincie is de firma Klein Wieringen met behulp van het kraanschip Afsluitdijk intussen begonnen met de reparatie.
Ondernemers uit de buurt hebben bij de provincie op een snel herstel aangedrongen. Volgens de provincie zal dit, gezien de situatie ter plaatse, nog wel even op zich laten wachten. Met name het autoverkeer is de dupe. Voor het overzetten van voetgangers en fietsers is een veerpontje ingezet. Dit vaart op werkdagen van 6 tot 22 uur en in het weekend van 8 tot 20 uur. De scheepvaart kan de defecte brug wel passeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer