Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Amerikaanse rechter dreigt Carnival met verbanning

MIAMI

Een rechter in Florida heeft cruisegigant Carnival Corporation gedreigd met een verbanning uit Amerikaanse havens. Dat meldt de Miami Herald. Aanleiding zijn onder meer lozingen van duizenden liters grijs water in het Glacier Bay National Park in zuidelijk Alaska.

Dat gebeurde aan boord van de Westerdam van de Holland Amerika Lijn. Een officier van dat schip wordt ook verdacht van het vervalsen van papieren over het periodiek testen van apparatuur. Vanaf een ander schip, de Carnival Elation, zou plastic afval overboord zijn gegooid.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook