Twister wint Race of the Classics

De tweemastschoener Twister heeft 8 april de 29ste editie van de jaarlijkse Race of the Classics gewonnen. Bijna 500 studenten verdeeld over 21 klassieke zeilschepen, voeren mee. Voor de meesten was het hun eerste zeereis.

Twister wint Race of the Classics

De wedstrijd waaraan loggers, kotters, barkentijnen, klippers, schoeners en twee- en driemasters startte 2 april vanuit de Veerhaven in Rotterdam. De koers, Ipswich aan de Engelse oostkust. De afgelopen drie jaar lukte het vanwege slecht weer niet om die oversteek te maken. Deze keer werd 4 april de rivier Orwell wel bereikt. De volgende dag vertrok de vloot alweer richting Scheveningen en het laatste traject naar Beverwijk, waar een slotfeest werd gehouden aan boord van de schepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer