Grootste cruiseschip ter wereld in R’dam

Het cruiseschip Harmony of the Seas van rederij Royal Caribbean is dinsdagmorgen 24 mei om kwart voor zeven aangekomen in Rotterdam. Het cruiseschip (226.963 brt) is vijf keer zo groot als de Titanic en daarmee het grootste cruiseschip ter wereld.

De 362 meter lange Harmony of the Seas verliet Pinksterzondag de STX scheepswerf in het Franse Saint Nazaire. Het 25ste schip van Royal Caribbean werd daar in 32 maanden voor een miljard euro gebouwd. Aan boord is plek voor 5.479 gasten in 2.747 hutten en 2.394 bemanningsleden. Het schip heeft zestien dekken met een gezamenlijke oppervlakte van 84 voetbalvelden. Het schip heeft 20 restaurants, een bionische bar met robot barmannen, drie waterglijbanen en een nagebouwd Central Park met bomen en zo’n 10.000 planten. Het schip bestaat volgens de rederij uit meer dan 500.000 onderdelen.

De Harmony of the Seas vertrekt dinsdagavond naar Southampton. Van daaruit vertrekt het schip naar Spanje waar het tot november gaat varen in het westen van de Middellandse Zee. Daarna vertrekt het schip naar de thuishaven Port Everglades in het Amerikaanse Lauderdale. (EvH)

Grootste cruiseschip ter wereld in R’dam | Schuttevaer.nl

Grootste cruiseschip ter wereld in R’dam

Het cruiseschip Harmony of the Seas van rederij Royal Caribbean is dinsdagmorgen 24 mei om kwart voor zeven aangekomen in Rotterdam. Het cruiseschip (226.963 brt) is vijf keer zo groot als de Titanic en daarmee het grootste cruiseschip ter wereld.

De 362 meter lange Harmony of the Seas verliet Pinksterzondag de STX scheepswerf in het Franse Saint Nazaire. Het 25ste schip van Royal Caribbean werd daar in 32 maanden voor een miljard euro gebouwd. Aan boord is plek voor 5.479 gasten in 2.747 hutten en 2.394 bemanningsleden. Het schip heeft zestien dekken met een gezamenlijke oppervlakte van 84 voetbalvelden. Het schip heeft 20 restaurants, een bionische bar met robot barmannen, drie waterglijbanen en een nagebouwd Central Park met bomen en zo’n 10.000 planten. Het schip bestaat volgens de rederij uit meer dan 500.000 onderdelen.

De Harmony of the Seas vertrekt dinsdagavond naar Southampton. Van daaruit vertrekt het schip naar Spanje waar het tot november gaat varen in het westen van de Middellandse Zee. Daarna vertrekt het schip naar de thuishaven Port Everglades in het Amerikaanse Lauderdale. (EvH)