Spekbaktreffen op Urk

De Westhaven op Urk had het de afgelopen tijd druk. Vorig weekend zetten 15 oude visserijschepen tijdens de jaarlijkse Visserijnacht de netten in zee en mocht het publiek de volgende dag de gevangen vis helpen opeten.

Spekbaktreffen op Urk

Deze zaterdag was de Urker dag en een dozijn vissermanschouwen zeilde twee rondjes voor de kust. Originele, vaak nog geklonken schouwen, van de meesten werd de later opgezette roef  er weer afgesneden. Vooral bij het terugkruisen richting haven kregen ze het zwaar. Begin windkracht 5 en een pittige stroom van het Ketelmeer tegen. Maar bijna niemand weet het nog, deze visserijschouwen zijn geweldige schepen. En zonder kluiver kunnen ze best wat water hebben.
Voor de Urkers was het zuur, van de Stichting Hoornse schouw pakte de HN-20 de eerste prijs en de HN-1 de derde. De LE-44 van Obbe Deelstra nam de tweede prijs mee naar Genemuiden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Spekbaktreffen op Urk | Schuttevaer.nl

Spekbaktreffen op Urk

De Westhaven op Urk had het de afgelopen tijd druk. Vorig weekend zetten 15 oude visserijschepen tijdens de jaarlijkse Visserijnacht de netten in zee en mocht het publiek de volgende dag de gevangen vis helpen opeten.

Spekbaktreffen op Urk

Deze zaterdag was de Urker dag en een dozijn vissermanschouwen zeilde twee rondjes voor de kust. Originele, vaak nog geklonken schouwen, van de meesten werd de later opgezette roef  er weer afgesneden. Vooral bij het terugkruisen richting haven kregen ze het zwaar. Begin windkracht 5 en een pittige stroom van het Ketelmeer tegen. Maar bijna niemand weet het nog, deze visserijschouwen zijn geweldige schepen. En zonder kluiver kunnen ze best wat water hebben.
Voor de Urkers was het zuur, van de Stichting Hoornse schouw pakte de HN-20 de eerste prijs en de HN-1 de derde. De LE-44 van Obbe Deelstra nam de tweede prijs mee naar Genemuiden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer