Oorlog

Brand aan boord van vrachtschepen door aanval van Houthi’s

Een vrachtschip onder de vlag van Antigua en Barbuda is zaterdagavond voor de kust van Jemen door een raket geraakt en in brand gevlogen. Volgens het maritieme veiligheidsbedrijf Ambrey was de brand snel onder controle en raakte niemand gewond. Enkele uren later maakte UKMTO, de Britse overheidsdienst die scheepvaart in het gebied coördineert, melding van een tweede schip dat in de Golf van Aden was geraakt door een raket. Ook daarop brak brand uit, maar vielen geen gewonden.

Archieffoto van de Rubymar, het schip zonk na een aanval van de Houthi's. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Brand aan boord van vrachtschepen door aanval van Houthi’s | Schuttevaer.nl
Oorlog

Brand aan boord van vrachtschepen door aanval van Houthi’s

Een vrachtschip onder de vlag van Antigua en Barbuda is zaterdagavond voor de kust van Jemen door een raket geraakt en in brand gevlogen. Volgens het maritieme veiligheidsbedrijf Ambrey was de brand snel onder controle en raakte niemand gewond. Enkele uren later maakte UKMTO, de Britse overheidsdienst die scheepvaart in het gebied coördineert, melding van een tweede schip dat in de Golf van Aden was geraakt door een raket. Ook daarop brak brand uit, maar vielen geen gewonden.

Archieffoto van de Rubymar, het schip zonk na een aanval van de Houthi's. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer