Veiligheid

Drones gaan kustwachttaken uitvoeren voor Belgische en Franse kust

België en Frankrijk gaan samen drones inzetten aan de Noordzeekust. Maandagmiddag 13 mei is in het Franse Duinkerke de officiële aftrap gegeven van de tijdelijke Belgisch-Franse samenwerking. Vier maanden lang, tot en met 13 september, worden twee speciale drones ingezet voor kustwachttaken. Dinsdag 14 en woensdag 15 mei wordt een grote test gehouden op de Noordzee, waarbij het scenario van een olielekkende tanker wordt nagespeeld.

Deze drone wordt ingezet door de kustwacht. Foto Agentschap MDK

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Drones gaan kustwachttaken uitvoeren voor Belgische en Franse kust | Schuttevaer.nl
Veiligheid

Drones gaan kustwachttaken uitvoeren voor Belgische en Franse kust

België en Frankrijk gaan samen drones inzetten aan de Noordzeekust. Maandagmiddag 13 mei is in het Franse Duinkerke de officiële aftrap gegeven van de tijdelijke Belgisch-Franse samenwerking. Vier maanden lang, tot en met 13 september, worden twee speciale drones ingezet voor kustwachttaken. Dinsdag 14 en woensdag 15 mei wordt een grote test gehouden op de Noordzee, waarbij het scenario van een olielekkende tanker wordt nagespeeld.

Deze drone wordt ingezet door de kustwacht. Foto Agentschap MDK

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer