Marktinzicht

Aan de reis: Opec verlaagt olieproductie

De olieprijzen zijn in november met meer dan 5% gedaald. Brent crude sloot de maand af op $ 82,83 per vat, een verlies van 5,2% op maandbasis. West Texas Intermediate (WTI) daalde nog verder met een verlies van 6,2% en sloot de maand af op $ 75,96. Om ervoor te zorgen dat de olieprijs niet te ver zakt, hebben de grote olieproducerende landen afgesproken vanaf 1 januari 2024 samen 1,7 miljoen vaten minder per dag minder te gaan produceren.

Binnenvaart Rijn Aan de reis
Foto ter illustratie. Shutterstock / fokke baarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de reis: Opec verlaagt olieproductie | Schuttevaer.nl
Marktinzicht

Aan de reis: Opec verlaagt olieproductie

De olieprijzen zijn in november met meer dan 5% gedaald. Brent crude sloot de maand af op $ 82,83 per vat, een verlies van 5,2% op maandbasis. West Texas Intermediate (WTI) daalde nog verder met een verlies van 6,2% en sloot de maand af op $ 75,96. Om ervoor te zorgen dat de olieprijs niet te ver zakt, hebben de grote olieproducerende landen afgesproken vanaf 1 januari 2024 samen 1,7 miljoen vaten minder per dag minder te gaan produceren.

Binnenvaart Rijn Aan de reis
Foto ter illustratie. Shutterstock / fokke baarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer