Roadmap

Ministerie wijst vijf ‘hotspots’ aan voor ontgassingsinstallaties

De Botlek, Zeeland, Amsterdam, Gelderland en eventueel Groningen zijn aangewezen als locaties voor ontgassingsinstallaties voor de binnentankvaart. Totaal zijn zes tot negen installaties nodig om bij een verbod op varend ontgassen voldoende ontgassingscapaciteit te hebben. Dat staat in de Roadmap Varend Ontgassen, die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 4 december heeft gepubliceerd.

Demissionair minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat op het Binnenhof. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Ministerie wijst vijf ‘hotspots’ aan voor ontgassingsinstallaties | Schuttevaer.nl
Roadmap

Ministerie wijst vijf ‘hotspots’ aan voor ontgassingsinstallaties

De Botlek, Zeeland, Amsterdam, Gelderland en eventueel Groningen zijn aangewezen als locaties voor ontgassingsinstallaties voor de binnentankvaart. Totaal zijn zes tot negen installaties nodig om bij een verbod op varend ontgassen voldoende ontgassingscapaciteit te hebben. Dat staat in de Roadmap Varend Ontgassen, die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 4 december heeft gepubliceerd.

Demissionair minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat op het Binnenhof. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer