Sinds november al meer dan 500 migranten opgepikt

De Franse en Britse marine, kustwacht en hulpdiensten zijn sinds 8 november vorig jaar al 59 keer in actie gekomen om migranten te redden die probeerden via Het Kanaal naar Engeland over te steken. Daarbij werden 519 mensen van hun meestal wankele bootjes gehaald.

De meesten probeerden met Zodiacs en een buitenboordmotor vanuit de buurt van Duinkerken en Calais de overkant te bereiken. In een enkel geval ging een groepje aan de haal met een uit een Franse haven gestolen vissersboot. Zeker 419 mensen lukte het ook daadwerkelijk om Groot-Brittannië te bereiken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Sinds november al meer dan 500 migranten opgepikt | Schuttevaer.nl

Sinds november al meer dan 500 migranten opgepikt

De Franse en Britse marine, kustwacht en hulpdiensten zijn sinds 8 november vorig jaar al 59 keer in actie gekomen om migranten te redden die probeerden via Het Kanaal naar Engeland over te steken. Daarbij werden 519 mensen van hun meestal wankele bootjes gehaald.

De meesten probeerden met Zodiacs en een buitenboordmotor vanuit de buurt van Duinkerken en Calais de overkant te bereiken. In een enkel geval ging een groepje aan de haal met een uit een Franse haven gestolen vissersboot. Zeker 419 mensen lukte het ook daadwerkelijk om Groot-Brittannië te bereiken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer