‘Stakingen gaan nergens meer over’

Alleen maandag en dinsdag wordt er mogelijk nog gestaakt op Duitse sluizen, woensdag niet meer. Helemaal voorbij zijn de sluisstakingen, die begonnen op 8 juli, nog niet. ‘Het is tijd dat Europees Transportcommissaris Kallas zelf ingrijpt, want dit gaat nergens meer over’, zegt Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie). Met vier andere leden van de Transportcommissie uit het parlement stuurde Van Dalen een brandbrief aan Kallas: ‘Beëindig staking sluiswachters!’

Ramsauer poogt 'bundesweite Streich' te verijdelen

Door Dirk van der Meulen
Door een aanhoudend conflict met de Duitse overheid, over de reorganisatie van de Wasser- und Schifffahrt Verwaltung (WSV), blokkeren de sluiswachters nu al wekenlang Duitse kanalen en rivieren. Peter van Dalen wil dat daar onmiddellijk een eind aan komt. ‘De stakingen trefffen binnenvaartondernemers, verladers en eigenaren van pleziervaartuigen erg hard. De schade loopt nu al in de tientallen miljoenen. Het is tijd dat Commissaris Kallas zelf ingrijpt, want dit gaat nergens meer over.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Stakingen gaan nergens meer over’ | Schuttevaer.nl

‘Stakingen gaan nergens meer over’

Alleen maandag en dinsdag wordt er mogelijk nog gestaakt op Duitse sluizen, woensdag niet meer. Helemaal voorbij zijn de sluisstakingen, die begonnen op 8 juli, nog niet. ‘Het is tijd dat Europees Transportcommissaris Kallas zelf ingrijpt, want dit gaat nergens meer over’, zegt Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie). Met vier andere leden van de Transportcommissie uit het parlement stuurde Van Dalen een brandbrief aan Kallas: ‘Beëindig staking sluiswachters!’

Ramsauer poogt 'bundesweite Streich' te verijdelen

Door Dirk van der Meulen
Door een aanhoudend conflict met de Duitse overheid, over de reorganisatie van de Wasser- und Schifffahrt Verwaltung (WSV), blokkeren de sluiswachters nu al wekenlang Duitse kanalen en rivieren. Peter van Dalen wil dat daar onmiddellijk een eind aan komt. ‘De stakingen trefffen binnenvaartondernemers, verladers en eigenaren van pleziervaartuigen erg hard. De schade loopt nu al in de tientallen miljoenen. Het is tijd dat Commissaris Kallas zelf ingrijpt, want dit gaat nergens meer over.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer