Schepencarrousel gaat rondtoeren

Het heeft even geduurd, maar begin september gaat de Schepencarrousel op promotietoer. Tot eind december meren in diverse Gelderse havens historische schepen af om mensen te laten kennismaken met de historie van de scheepvaart en het aanzicht van de haven op te krikken. In de schepencarrousel wisselen historische schepen (sleepboten, voormalige vrachtschepen en grote zeilschepen)…

Het heeft even geduurd, maar begin september gaat de Schepencarrousel op promotietoer. Tot eind december meren in diverse Gelderse havens historische schepen af om mensen te laten kennismaken met de historie van de scheepvaart en het aanzicht van de haven op te krikken.
In de schepencarrousel wisselen historische schepen (sleepboten, voormalige vrachtschepen en grote zeilschepen) regelmatig van ligplaats. Ze blijven maximaal drie maanden op één plek en presenteren daar het verhaal van het schip en de cultuurhistorie van de scheepvaart, onder meer met informatieborden.

De Schepencarrousel stelt schippers in staat te varen en hun passie te laten zien. Gemeenten profiteren van het varend erfgoed, doordat het aanzien van de havens verbetert en ze hun ligplaatsen flexibeler kunnen invullen. Beide partijen hebben één aanspreekpunt.

Stichting Er-varen kreeg van de provincie Gelderland subsidie voor deze promotietoer, die circa tien plaatsen aandoet. De toer begint eind augustus in Doesburg en Doornenburg (de steiger bij fort Pannerden) en eindigt in Nijmegen.
Geïnteresseerde schippers en gemeenten kunnen zich nog aanmelden voor de toer via www.schepencarrousel.nl. Hier staat ook het toerschema. (SK)