‘Nederlandse officieren blijven mateloos populair’

Maritieme studenten zijn stuk voor stuk overtuigd dat ze een goede opleidingskeuze hebben gemaakt en dat ze een heel goede baan met deze opleiding kunnen krijgen. Op het Navingo Maritime & Offshore Career Event, vorige week in Rotterdam, oriënteerden ze zich met honderden tegelijk op hun toekomst. Op zoek naar werkplek of stageplaats. Of omdat het moet van school…

‘Vorig jaar was de vraag wel tien keer groter dan het aanbod’, zegt een student. ‘maar ook nu, in deze crisistijd, blijven maritieme studenten zeer gewild.’ Hoewel de arbeidsmarkt dus nog steeds prima is, kiezen veel studenten na hun afstuderen voor een vervolgstudie, om wat hoger op de arbeidsmarkt uit te komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer