Verzekeraars maken langdurig wachten op lading goedkoper

EFM heeft de stilligregeling versoepeld. Voortaan kunnen ook schepen die langdurig op lading liggen te wachten er gebruik van maken. Tot nu toe was de regeling uitsluitend bedoeld voor overmachtsituaties zoals ziekte.

De regeling biedt een korting op de cascoverzekering van veertig procent. ‘De deelgenoot moet aangeven vanaf wanneer hij een beroep wil doen op de regeling en waar hij ligt’, zegt Johan van Assen van EFM. ‘Eén van de voorwaarden is wel dat er dagelijks toezicht is op het schip. Je kunt dus niet zomaar twee maanden in een hangmat gaan liggen. Ja, dat kan wel, maar dan moet iemand anders toezicht houden op het schip.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer