Esso trekt verklaring stopknop in

Esso Nederland vraagt tankvaartondernemers niet langer een verklaring te ondertekenen die het bedrijf vrijwaart van aansprakelijkheid bij eventuele schade die ontstaat wanneer de, sinds 1 januari wettelijk verplichtte, stopinstallatie wordt gebruikt. Dat meldt woordvoerder Bart Vermeulen van Esso Nederland.

De stopinstallatie maakt het mogelijk om met een druk op de knop, vanaf de wal, de lospomp op het schip te stoppen bij problemen. Het intrekken van de verklaring komt niet geheel onverwacht. Het Centraal voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) adviseerde haar leden twee weken terug de verklaring niet te ondertekenen en Weekblad Schuttevaer besteedde uitgebreid aandacht aan de onrust die de gewraakte verklaring in de tankvaart veroorzaakte.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer