Duits vervoer over water vierde maand in de min

Tot en met de maand augustus is over Duitse binnenwateren evenveel lading vervoerd als de eerste acht maanden van 2007: 166,8 miljoen ton. De maand zelf liet het wat afweten met 20,4 miljoen ton lading, 3,9 procent minder dan vorig jaar. Augustus was volgens het Statistisches Bundesamt in Wiesbaden al de vierde achtereenvolgende maand met afnemend vervoer over water.

De vervoersprestatie lag met 5,586 miljard tonkilometer (-0,8 procent) nauwelijks lager dan in augustus 2007, over acht maanden was er een afname met 0,5 procent naar 43,624 miljard tonkilometer. Het vervoer met schepen onder Duitse vlag nam 0,6 procent toe naar 7,2 miljoen ton, over de acht maanden tot en met augustus met 0,8 procent naar 56,4 miljoen ton..

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer