VBR dreigt met acties tegen Nederlandse schippers

De Vereniging van Belgische Reders der Binnen- en Rijnvaart (VBR) waarschuwt voor spontane acties op Belgische vaarwegen als de overheid niets doet aan wat wordt genoemd ‘oneerlijke concurrentie door onze noorderburen’.

Door Justin Gleissner
Bedoeld wordt het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) waarop Nederlandse schippers in een noodlijdende situatie een beroep kunnen. Inclusief toeslagen is een uitkering (een lening) tot 3500 euro per maand mogelijk. Een voorwaarde is wel dat het schip in de vaart blijft en dat laatste is zeer tegen het zere been van de Belgische binnenvaartondernemers die ‘doorvaren in de bijstand’ bestempelen als oneerlijke concurrentie, waardoor de lage vrachten worden bestendigd en schippers met een gezonde bedrijfsvoering in problemen kunnen komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (50)

  • moeste de holanders belgie niet hebben gingen ze kapot van de honger
    zeker 80% van de holanders varen on belgie onder de prijs!!!!!!!!!!!!
    in plaats elkaar te steunen en samen te werken tege die lage prijzen maar nee het is een speleke om het laagste prijs varen !!!!

    Geplaatst door: anoniem belg !!! op
  • In welk land dan ook, varen onder kostprijs zou strafbaar moeten zijn.
    Een land dat zijn onderdanen stimuleert om zulks te doen, ook.
    Indien onderdanen van een dergelijk land dan nog in het buitenland onder de kostprijs gaan varen is het helemaal krimineel en onaanvaardbaar.

    Geplaatst door: kris bauwens op
  • Gisteren was ik op de Wandelgang. Een prima gelegenheid om vroegere kollega’s en andere te ontmoeten.Heb enkele gesprekken gehaden ben zelfs met woorden op een vriendelijke manier aangvallen De 13000 Euro subsidie over vier maanden verdeeld waren tijdens de meeste gesprekken mooi meegenomen.Maar niemand vondt het netjes dat de bevoordeelde van deze subsidie MOET blijven werken en werken is varen. Moesten die betreffende schepen verplicht vier maanden vastliggen dan zou het een goede zaak zijn
    Tijdens een uur zijn al de bovenstaande verhalen rustig doorgelezen. Het valt me wel op dat vele Noordelijk gezinde schrijvers met een of twee lettertjes ondertekenen. De Zuidelijk gezinde schrijvers tekenen meestal met volledige naam.
    Anton Van Megen was ook aanwezig. Laten we hopen dat zijn plan lukt Die man heeft er al veel geld ingestoken Vergeet niet dat een reis aan 5,10 Euro driemaal meer overhoud dan de 3.Euro per ton.
    Groetjes van Pierre Verberght

    Geplaatst door: Pierre Verberght op
  • Mijnheer econoom,ik heb niet ontkent dat we zo een regeling hebben en als econoom zijnde moet U toch wel weten dat een ziek bedrijf en zeker in de scheepvaart een gezond bedrijf mee de dieperik intrekt.
    Beleefde groeten,
    De Roeck Luc MS Saphir

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • Meneer de Roeck geef nu gewoon toe dat jullie ook zo’n regeling hebben, en ga niet zitten janken van dan ben je al zo goed failliet.
    Misschien dat het U helpt te accepteren ik kom er niet voor in aanmerking ik heb nog teveel, ondanks het feit dat ik mijn spaarcentjes er nu al in heb gestopt, want ook in nederland ben je al failliet voordat je in aanmerking komt voor de regeling.
    Conclusie het artikel kan verwijderd worden, want helaas zeg ik daarbij hebben we allebei de landen zo regeling

    Geplaatst door: bedrijfseconoom op
  • DAt is juist onder bepaalde voorwaarden.Maar die zijn lachwekkend want als je aan al deze voorwaarden moet voldoen bent u volgens mij failliet en dan vaar je niet meer ,dan kan je zelfs de gasolie niet betalen en verzekering!!!
    De Roeck Luc MS Saphir

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • Zoals een Hollandse schippersvrouw al schrijft, is het in België in het kader van de crisismaatregelen inderdaad mogelijk om als “faling” dreigt, een aanvullende uitkering aan te vragen. Wanneer men niet failliet is verklaard, maar toch te lijden heeft onder de economische crisis, kan men onder bepaalde voorwaarden tijdelijk het voordeel genieten van de faillissementsverzekering.

    Zo kan men als zelfstandige in moeilijkheden een uitkering krijgen over een periode van maximum 6 maanden.

    Men moet daarvoor de activiteiten niet stoppen en dus in het geval van een schipper kan men doorvaren.

    Opgelet! Het feit dat men deze anticrisisuitkering zou ontvangen, houdt niet in dat men later – bij faillissement of kennelijk onvermogen – geen toegang meer zou hebben tot het voordeel van de (algemene) sociale verzekering ingeval van faillissement.

    De regeling loopt in ieder geval door tot 30 juni 2010.

    Het gaat toch niet aan om als serieuze branche organisaties schippers tegen elkaar op te zetten door ongenuanceerde berichtgeving?

    Geplaatst door: Erik van Toor Kantoor Binnenvaart op
  • Hollandse schippersvrouw.Ik heb de magazine gelezen waar U het over had.Wat ik kon verstaan uit dit artikel is dat we niks meer bezitten of mogen bezitten dus met andere woorden als men als Belg zijnde van deze uitkering kan profiteren dan is men failliet schippersvrouw!! Dus dat is verre van dan de Nederlandse steunregeling want bij jullie mag men nog doorvaren.beleefde groeten,De Roeck Luc MS Saphir

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • Dat is het eerste wat ik er over hoor.

    Geplaatst door: au contraire op
  • Ik wil nog wat van me hart Eerder heb ik al geschreven dat ik de reactie van die Belgen wel kan begrijpen Het is alleen niet helemaal eerlijk van hun want in het binnenvaart magazine september 2009 staat dat de belgen van juli tot december 2009 ook steun konden aanvragen Als je alleen ben dan was dat 920 euro en met 2 of meer zou dat 1344euro zijn Dat werd geschreven door Jonas Musche van de Bond van eigen Schippers
    Welliswaar niet zoveel als in Holland maar toch
    Het lijkt me niet dat zoiets in de media komt als er een handje vol mensen daarvoor in aanmerking komen Dus ja ….
    Laten we eerlijk zijn Of we nu Belgen Hollanders Duitsers of Fransen zijn We zitten letterlijk allemaal in hetzelfde schuitje Dus laten we elkaar niet vermoorden Maar laten we samenwerken in welke vorm dan ook Desnoods als er een meederheid voor is samen in de weg te gaan liggen

    Geplaatst door: een Hollandse Schippersvrouw op
  • zijn we een stel kinderen of ondernemers.EEN ding is zeker er moet iets gaan gebeuren, ivm de vrachtprijzen en ook ladingaanbod is triestig ,ik vaar steeds met bouw producten met mijn 1100 tonner al 20 jaar op mijn zelfde boot .maar dit jaar heb ik al 25 lege dagen wachten op een betere reis en we zijn nog niet eens eind februari. Mijn spaargeld word steeds minder was niet de bedoeling dacht ik. tot slot hoop ik op een goede oplossing,en diegene die vooraan de kar staan dikke chappeau

    groeten Leon verberght

    Geplaatst door: Verberght Leon op
  • De Belgen hebben groot gelijk!!Als hier de Betuwe lijn subsidie krijgt vinden we het concurrentie vervalsing,maar dit vinden we dan wel ineens eerlijk?!?!Ik zou me eigen echt doodschamen als ik met een uitkering nog door de ronte voer.En niet allemaal,maar vele hebben dit toch over zichzelf afgeroepen?Nu hebben we dus cocurrentie vervalsing en de belasting betaler kan dan ook nog ff mee betalen.Het gaat lekker hier.En dan nog durven zeggen dat belgen dom zijn.Hoe krijgen ze het over hun lippen.Kijk zelf maar eens ff in de spiegel degen die zich aangesproken voelt!!

    Ton Kuup Cornelis Sr

    Geplaatst door: Cornelis Sr op
  • T’jonge t’jonge toch wat mooie reacties. Dat ik alle Nederlanders over de zelfde kam gooi is echt niet de bedoeling, maar als jullie niks doen tegen zulke praktijken dan is het wel toestemmen.
    Want deze die van zo een uitkering profiteerd heeft niks meer te verliezen en zo danig gaan varen voor een aalmoes, wat mijn grootste frutratie is en dat kan zeker de vaste Nederlandse schepen niet ontkennen die in Belgie een goede boterham verdienen dat ze ook problemen hebben met schepen die we voor de crisis nooit gezien hebben en de mmeeste ervan zijn wel Nederlanders en deze verzieken wel onze markt.U kan wel zeggen die Belg wil het niet doen! Die belg wil het wel doen als het betaald .Als men als Nederlander van zo een uitkering profiteerd dan zou deze niet meer mogen varen want bent u in mijn ogen failliet. Nederlandse collega’s de groeten
    De Roeck Luc
    MS Saphir

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • De boel dicht gooien doen ze toch niet,dreigen,dreigen en nog eens dreigen

    Geplaatst door: p op
  • laat de boel dan eens dichtgooien, waarom blijft het bij dreigen terwijl iedereen er naar snakt dat het eens dicht gaat

    Geplaatst door: jacob op
  • au contraire,
    sowieso.

    Geplaatst door: Zwerver op
  • BG,wie wind zaait zal storm oogsten.

    Geplaatst door: …. op
  • Het lijkt wel,wedstrijd Holland-Belgie en intussen hebben de Fransen zich ook in de srijd gegooid!En de Duitse ploeg zal ook wel binnenkort van zich laten horen! Zover hebben de banken het laten komen! Zou me schamen als ik tot de verantwoordelijke zou behoren! Inderdaad met al de mogelijke truken,hebben ze jonge en sommige ouderen op een nieuwbouwer geplaatst! De gevolgen van een vrije markt,waarin de NMA als scheidsrechter fungeerd! En beste schippersvrouw: kostprijs bestaat uit, gemaakte kosten,zonder winst.Zou graag wat winst uit de onderneming halen.

    Geplaatst door: Martin op
  • 1 vraag denken jullie nu werkelijk met deze reacties dat dit de oplossing is en nu eerlijk nadenken?

    Geplaatst door: mvg BG op
  • Ik had mr Verberght iets hoger ingeschat.
    Dat hij en zijn club zich zover laten zakken om over een paar slechte ondernemenrs zoveel overhoop te halen.
    ‘Wie hoog staat kan laag vallen’

    Geplaatst door: nederlander op
  • Ik hoor dat allemaal wel graag zeggen van dat het bij ons een belasting paradijs is, we hebben zobizo een beter belasting stelsel maar goedkoper…? Als wij zoals in Nederland om de 2-3 jaar een ander schip kopen betalen wij ook massa’s belastingen. het is vanaf 5 jaar dat het een stuk goedkoper wordt. En van die BMW’s etc, klopt ook, bij jullie is dat een stuk duurder bij aankoop maar wij betalen achter af wel BIV en meer wegenbelasting dat het op’t zelfde uitkomt. Dus over dat gezever van Belastingen zou ik maar zwijgen. Het is niet omdat er bij ons veel meer gezondere zaken zijn dan in Nederland dat wij niet in de problemen zitten,

    Geplaatst door: au contraire op
  • Beste Belgische collega’s:
    Jullie kunnen Belgie gerust dichtgooien. Dan varen we er toch gewoon omheen!!!

    Geplaatst door: Wouter van Haaften op
  • goh hoe zat het ook al weer 1 europa? eensgezindheid? ik snap niet waar onze zuiderburen op afsturen. maar dat hier niet nagedacht wordt lijkt me duidelijk. er wordt zo niet gewerkt aan een oplossing! en vervolgens jaren van haat dus daar zitten we op te wachten.

    Geplaatst door: j.w op
  • Kijk wel uit je word om nog minder door het slijk gehaald. U schrijft Uw naam er toch ook niet onder
    Ik kan me ook wel Pieter noemen vanuit Vancouver
    Maar hier gaat het stuk niet over
    Deze mensen proberen de andere mensen eens van te laten doordringen dat het zo niet kan Oke het is een manier die mijn voorkeur ook niet zo trekt Maar ja soms is het toch het beste uit het slechtste
    Zoals ik al eerder schreef 1 handje vol kan de markt heus niet verknoeien Dus kijk even wie zich aan gesproken voelt naar zich zelf en doe het dan op DE goede manier….

    Geplaatst door: Hollandse Schippersvrouw op
  • spijtig dat de meesten hun naam er niet durven onderzetten bij hun reactie…

    Geplaatst door: ex-binnenschipper in Dubai op
  • als er twee of drie schippers van de bijstand leven zijn er drie teveel.
    over die belastingen nl.colega’s zie ik niet zo veel nl.schippers onder belgische vlag meer varen ,dat is ook al 13 jaar geleden dat het in belgie het hof van eden was.
    als karel het doordrijft vind ik het niet meer dan normaal dat de kleindere schepen kwaad zijn want de meeste kleinere schepen varen in belgie en die zijn niet de oorzaak van de laage vrachten.
    enals wij als belgen ons land willen dicht leggen dan hebben jullie als nl.colega’s bij neer te leggen dan is dit hopelijk een signaal naar de overheid toe.

    Geplaatst door: sjaak op
  • Heeft iedereen zich wel eens afgevraagd waarom het zover is gekomen…..
    IK WEL omdat er zoals beschreven staat een heel groot deel inderdaad TE veel is “geholpen” Ja met staatsgarantie Ja met uitstel van de aflossing JA EN WAT NOG HET ALLERGSTE IS dat er OOK mensen rondvaren die niet eens de RENTE meer BETALEN En die ZELF niet eens de moed hebben om dan ZELF tegen de kant te gaan liggen dan INDERDAAD aan het varen zijn OM het varen
    Dus JA ik kan me de frustratie ZEER zeker VOORSTELLEN
    Dit komt van een Hollander die zijn EIGEN vermogen ZONDER hulp van staatsgarantie en allerlei van die zogenaamde trucjes NU alles ziet wegvloeien omdat er gewoon geen mensen zijn met een rechte rug
    Roep niet dat we iedereen over 1 kam moeten scheren Nou als het een handje vol waren die kunnen echt de HELE markt verzieken dus …
    Laat dan eens zien dat WIJ Hollanders het WEL kunnen om die vrachten op een kostendekkend nivo terug te brengen
    En zo niet dan moeten WIJ zelf ook de gevolgen dragen… En niet zeuren want U die zich aangesproken voelt weet wat U te doen staat/stond

    Geplaatst door: Een Hollandse Schippersvrouw op
  • mr Verberght, wij houden ook geen Belgiesche collega’s op omdat bij jullie de inkomsten belasting ruim 15% voordeliger is en die dikke bmw op menig roefdek bij jullie 10 mille goedkoper is, hou op met die flauwekul en richt je pijlen op iets anders. Laat je bijv. eerst voorlichten over dit onderwerp groeten en succes, want Belgen en Nederlanders kunnen beter samenweken.

    Geplaatst door: pieter op
  • beste lezer(s)
    Dat er sprake is van oneerlijke concurrentie is waar.Maar waarom is volgens sommigen hier de oplossing elkaar afmaken(om het maar even bot te zeggen)?Het is uitlokken op site’s van oproer en dom gedrag.Ik vind ook dat er een heleboel zaken niet eerlijk zijn,maar vind wel dat de juiste personen dienen aangepakt te worden.Ook ik begrijp de frustratie ik heb ze ook maar om nou belgen,nederlanders of wie dan ook tegen elkaar op te zetten lijkt me niet de goede en eerlijkste manier van handelen.Van hoger hand lachen ze zich kapot zij veroorzaken de problemen en wij gaan dat als stelletje kleuters uitvechten.Duurt het nog langer voordat je als beroepstak geloofwaardig overkomt.Ook wil ik nog even kwijt ik kom geregeld in België en zie dit niet als kippenlandje en distantieer mij dan ook als Nederlander van deze stelling van de heer de roeck.spijtig dat u iedereen zo over een kam scheert.eerder zouden we misschien een oplossingen moeten zoeken samen die net zo gefrustreerd zijn als de zuiderburen om een oplossing te zoeken,want geloof het of niet we vechten hier als nummer een tegen de banken en hun verlies.En dan diegene(wat voor nationaliteit ook)die maar voor elke prijs wat rond tuffen.Hou alstublieft he hoofd koel,want ik vraag mij echt af wat hierna komt als dit soort voorstellen uitgevoerd gaan worden!!??

    Geplaatst door: mvg BG op
  • Volgens mij zitten er ook al een paar van onze zuiderburen verplicht aan boord van hun nieuwe 14,20er. Maar ach er is voor bijna alle schepen maar 1 weg richting Belgie. En dat is toch echt door Nederland, dus als we moeilijk gaan doen…

    Geplaatst door: Mirek op
  • hoe zat dat ook al weer met belastingen in België?
    Oneerlijke concurentie!!!!????

    ZIELEPOTEN

    Geplaatst door: Oo op
  • Hr. Hagens
    Ge kunt wel zeggen het is geen pretje en heel je bedrijf wordt doorgelicht en je bedrijf moet levensvatbaar zijn.
    Zo\’n bedrijf is alleen nog maar levensvatbaar door de verkregen uitkering, maar voor mensen zonder enorme schulden en/of staatsgarantie is het gewoon valse concurentie, want ik kom er niet voor in aanmerking dus U heeft elke maand al 3500 euro netto voorsprong.
    Ik ben geen belg maar zeg tegen onze zuiderburen pak die gemene hollandse gokkers.
    Als ik het stukje lees van eubo vind je er daar al een heel aardig percentage uitkeringtrekkers.
    SUCCES ZUIDERBUREN ZET \’M OP PAK ZE.

    Geplaatst door: bedrijfseconoom op
  • laat het vbr zich met belangrijkere zaken bezig houden.
    flauwekul typisch iets voor de belgen hebben ze weer wat te doen

    Geplaatst door: p op
  • Het zou een stuk prettiger lezen als sommige lieden eens een punt of komma in de zin ‘verwerkt’.

    Geplaatst door: Varensvrouw op
  • de belgen hebben hier zeker een punt maar we gaan hier toch zeker geen eigen rechter spelen!!!

    dat het valse concurentie is, is zeker waar maar kaart dit dan maar aan bij de politiek.

    het zal toch niet gebeuren dat ik als nederlander zonder bijstand wordt tegengehouden in belgie. ik raad het u tyen zeerste af want houd ook maar 1 schip tegen en er breekt een pleuris uit die zijn weerga niet kent.

    Geplaatst door: realist op
  • gaan nou de schippers elkaar in de haren zitten de ene heeft uitkeering de andere heeft een rijke compagnon erachter staan wat de belgen hebben wat nederlanders als belasting betalen staat bij de belgen privee aan de wal iedereen heb haast mee gedaan aan de nieuw bouw gekte hoop mensen goed aan verdient en de moesel vaart is verkloot door de nl en belgen of wat en ook loop elkaar niet in de haren te vliegen pak nou maar eerst die vracht prijzen aan met elkaar de hollanders en belgen en de duitsers samen 1 dingis belang rijk laat de nieuwbouw stoppen en met elkaar aan 1 kant staan om die vraagt prijzen om hoog te krijgen.

    Geplaatst door: schipper op
  • Begrijp hier niets van het is een Nederlandse aangelegenheid, en dan moeten we volgens gelukkig maar een oproerkraaier arrogant zijn en de Hollanders kijken op alle Belgische collegas neer, wat een larie en kletskoek.
    Wil u hier wat tegen doen staat het u vrij om te klagen bij Brussel of een andere bevoegde autoriteit.
    Denk ook dat u de klok heb horen luiden maar niet weet wa de klepel hangt, je wordt compleet doorgelicht, je bedrijf moet levensvatbaar zijn, voorts is deze regeling al jaren in Nederland, en in Belgie zullen ze ook wel subsidies hebben die afwijken van de Nederlandse.
    Waar ik me wel in kan vinden is dat men kostendekkend moet varen, en vergeet ook niet van een deel van dat geld moet je eten kinderen kleden, internaat betalen enz.
    Je doet dit dus niet voor je plezier.

    Geplaatst door: Hagens op
  • zeg mn de Roeck van de Saphir,lang niet iedereen heeft een uitkering,ook wij niet.wat dat betreft ben ik het met de VBR eens en hoop dat er wat tegengedaan kan worden want het is concurrentievervalsing,maar alle hollanders arrogant te noemen gaat een beetje ver.Misschien moeten we uw zaken eens tegen het licht houden wat betreft belasting betalen,want uw belastingsysteem is nog een veel grotere concurrentievervalsing(pfff wat een lang woord)en daarom toegang tot nederland verbieden,denk dat wij nederlanders een goede tijd tegemoed gaan.

    Geplaatst door: c op
  • dat Nederlandse schippers door hun Belgische collega’s worden opgehouden bij de sluizen…??

    Geplaatst door: Flip op
  • Jullie lijken wel een stel kleine kinderen!!!!
    Net zoals vroeger op het schoolplein, 2 jongetjes die vechten,
    De sterkste wint en is de held van de klas…

    Owjah en in deze situatie is niemand vrijwillig gekomen..

    Geplaatst door: blafblaf op
  • Begijp volkomen de frustatie van onze zuiderburen,maar het beste wat Karel Verberght namens het VBR beter kan doen is: De NMA uw grieven kenbaar maken,velen gingen u al voor! En ze zullen daar ook wel eens wakker worden,hoop ik.

    Geplaatst door: Martin op
  • groot gelijke hebben die belgen

    Geplaatst door: duitse collega op
  • groot gelijk hebben die bbelgen

    Geplaatst door: duite colega op
  • O ja, misschien nog een tip aan de heer Verberght voor een vervolgactie. Start een actie tegen Dick Advocaat. Want kan die onder deze omstandigheden nog wel bondscoach van België blijven?

    Geplaatst door: skipperke op
  • Heeft iemand zich weleens afgevraagd hoeveel feitelijk failliete schippers daadwerkelijk met een BBZ uitkering rondvaren? Als dat er 2 zijn is het waarschijnlijk veel. Deze overspannen reactie van VBR toont aan dat ze het niet meer weten en zondebokken zoeken. Populisme naar de achterban heet dat in de politiek. I.p.v. te zorgen dat politiek België de crisisaanmelding van Nederland had gesteund zodat er snel maatregelen hadden kunnen worden genomen, gaat men de energie nu richten op haat en verdeeldheid. Als dit de oplossing van VBR is, is het droevig gesteld met de Belgische bonden. In plaats van de grote lijn naar een oplossing te volgen, slaat men wild om zich heen om de eigen fouten te verdoezelen. Hoeveel sympathie dit ook oplevert uit de Belgische achterban, uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers.

    Geplaatst door: Skipperke op
  • Nee konfjoest,we zitten hiet niet op te wachten maar ik kan onze Zuiderburen echt geen ongelijk geven als ze dit niet pikken hoewel de heer de Roeck beter eerst eens na zou kunnen denken alvorens iets te typen.Ik ben ook Hollander maar je zult mij niet horen zeggen dat Belgen dom zijn.In elk geval niet dommer dan ‘ollanders.
    Dom zijn alleen die mensen die iedereen over een kam scheren en niet het vermogen tot nuanceren bezitten en daarbij maakt het mij niets uit of ze nu Belg,Duitser,Nederlander of voor mijn part Chinees zijn.
    Hebt u er aleens aan gedacht dat Nederlanders die wel een gezond bedrijf hebben en nog gewoon hun verplichtingen kunnen voldoen door deze idiote maatregel net zozeer oneerlijke concurrentie ondervinden dan andere nationaliteiten?of is dat te moeilijk?
    Nogmaals,de verontwaardiging deel ik maar je moet niet de realiteit uit het oog verliezen.

    Groeten.

    Geplaatst door: Henk Eerkes op
  • nee hier zitten we op te wachten….een noord-zuid oorlog of moet ik zuid-noord zeggen voordat onze zuiderburen zich weer achtergesteld voelen

    Geplaatst door: konfjoest op
  • VBR jullie moeten zeker niet wachten hiermee ik ben welleswaar ook hollander en kan aan al mijn verplichten nog voldoen maar op deze manier word het ons en vele colega s erg moeilijk gemaakt als je huis niet kunt betalen moet je er ook uit dus er is geen oplossing hier voor ik zeg steker eruit door modderen heeft geen zin de beroeps tak word zo afgebroken mensen hadden zich moeten realiseren dat het nog nooit 20 jaar achter een goed is gebleven met de economie ik sta achter U ik denk vele met mij hollanders en belgen

    Geplaatst door: ap op
  • Karel als dat waar is dan wordt het tijd dat we die Nederlanders eens flink kunnen ophouden !!!
    Want ons landje is in hun ogen maar een apenland maar zonder dat klein landje vergaan ze van de honger.
    Ik vind dat we al genoeg op onze kop laten door die arogante Nederlanders die hier de prijzen al flink naar geholpen hebben .
    Groetjes
    De Roeck Luc
    MS Saphir

    Geplaatst door: DE roeck Luc op
  • Jullie hebben het helemaal bij het rechte eind, bijstandschippers horen tegen de kant.

    Wat ik minder plezierig vind is dat als ik hier, als niet bijstandschipper uit weet te komen, ik na eerst door mijn landscollega\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’s door de mangel te zijn gehaald wederom de dupe zal worden door de Belgische boycot van Nederlandse schepen.
    Ik snap jullie boosheid maar hoop dat jullie het af zullen reageren op diegene die de problemen veroorzaken en niet op hen die het niet verdienen.

    Met vriendelijke groet

    Geplaatst door: Herald op

Reageer

VBR dreigt met acties tegen Nederlandse schippers | Schuttevaer.nl

VBR dreigt met acties tegen Nederlandse schippers

De Vereniging van Belgische Reders der Binnen- en Rijnvaart (VBR) waarschuwt voor spontane acties op Belgische vaarwegen als de overheid niets doet aan wat wordt genoemd ‘oneerlijke concurrentie door onze noorderburen’.

Door Justin Gleissner
Bedoeld wordt het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) waarop Nederlandse schippers in een noodlijdende situatie een beroep kunnen. Inclusief toeslagen is een uitkering (een lening) tot 3500 euro per maand mogelijk. Een voorwaarde is wel dat het schip in de vaart blijft en dat laatste is zeer tegen het zere been van de Belgische binnenvaartondernemers die ‘doorvaren in de bijstand’ bestempelen als oneerlijke concurrentie, waardoor de lage vrachten worden bestendigd en schippers met een gezonde bedrijfsvoering in problemen kunnen komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (50)

  • moeste de holanders belgie niet hebben gingen ze kapot van de honger
    zeker 80% van de holanders varen on belgie onder de prijs!!!!!!!!!!!!
    in plaats elkaar te steunen en samen te werken tege die lage prijzen maar nee het is een speleke om het laagste prijs varen !!!!

    Geplaatst door: anoniem belg !!! op
  • In welk land dan ook, varen onder kostprijs zou strafbaar moeten zijn.
    Een land dat zijn onderdanen stimuleert om zulks te doen, ook.
    Indien onderdanen van een dergelijk land dan nog in het buitenland onder de kostprijs gaan varen is het helemaal krimineel en onaanvaardbaar.

    Geplaatst door: kris bauwens op
  • Gisteren was ik op de Wandelgang. Een prima gelegenheid om vroegere kollega’s en andere te ontmoeten.Heb enkele gesprekken gehaden ben zelfs met woorden op een vriendelijke manier aangvallen De 13000 Euro subsidie over vier maanden verdeeld waren tijdens de meeste gesprekken mooi meegenomen.Maar niemand vondt het netjes dat de bevoordeelde van deze subsidie MOET blijven werken en werken is varen. Moesten die betreffende schepen verplicht vier maanden vastliggen dan zou het een goede zaak zijn
    Tijdens een uur zijn al de bovenstaande verhalen rustig doorgelezen. Het valt me wel op dat vele Noordelijk gezinde schrijvers met een of twee lettertjes ondertekenen. De Zuidelijk gezinde schrijvers tekenen meestal met volledige naam.
    Anton Van Megen was ook aanwezig. Laten we hopen dat zijn plan lukt Die man heeft er al veel geld ingestoken Vergeet niet dat een reis aan 5,10 Euro driemaal meer overhoud dan de 3.Euro per ton.
    Groetjes van Pierre Verberght

    Geplaatst door: Pierre Verberght op
  • Mijnheer econoom,ik heb niet ontkent dat we zo een regeling hebben en als econoom zijnde moet U toch wel weten dat een ziek bedrijf en zeker in de scheepvaart een gezond bedrijf mee de dieperik intrekt.
    Beleefde groeten,
    De Roeck Luc MS Saphir

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • Meneer de Roeck geef nu gewoon toe dat jullie ook zo’n regeling hebben, en ga niet zitten janken van dan ben je al zo goed failliet.
    Misschien dat het U helpt te accepteren ik kom er niet voor in aanmerking ik heb nog teveel, ondanks het feit dat ik mijn spaarcentjes er nu al in heb gestopt, want ook in nederland ben je al failliet voordat je in aanmerking komt voor de regeling.
    Conclusie het artikel kan verwijderd worden, want helaas zeg ik daarbij hebben we allebei de landen zo regeling

    Geplaatst door: bedrijfseconoom op
  • DAt is juist onder bepaalde voorwaarden.Maar die zijn lachwekkend want als je aan al deze voorwaarden moet voldoen bent u volgens mij failliet en dan vaar je niet meer ,dan kan je zelfs de gasolie niet betalen en verzekering!!!
    De Roeck Luc MS Saphir

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • Zoals een Hollandse schippersvrouw al schrijft, is het in België in het kader van de crisismaatregelen inderdaad mogelijk om als “faling” dreigt, een aanvullende uitkering aan te vragen. Wanneer men niet failliet is verklaard, maar toch te lijden heeft onder de economische crisis, kan men onder bepaalde voorwaarden tijdelijk het voordeel genieten van de faillissementsverzekering.

    Zo kan men als zelfstandige in moeilijkheden een uitkering krijgen over een periode van maximum 6 maanden.

    Men moet daarvoor de activiteiten niet stoppen en dus in het geval van een schipper kan men doorvaren.

    Opgelet! Het feit dat men deze anticrisisuitkering zou ontvangen, houdt niet in dat men later – bij faillissement of kennelijk onvermogen – geen toegang meer zou hebben tot het voordeel van de (algemene) sociale verzekering ingeval van faillissement.

    De regeling loopt in ieder geval door tot 30 juni 2010.

    Het gaat toch niet aan om als serieuze branche organisaties schippers tegen elkaar op te zetten door ongenuanceerde berichtgeving?

    Geplaatst door: Erik van Toor Kantoor Binnenvaart op
  • Hollandse schippersvrouw.Ik heb de magazine gelezen waar U het over had.Wat ik kon verstaan uit dit artikel is dat we niks meer bezitten of mogen bezitten dus met andere woorden als men als Belg zijnde van deze uitkering kan profiteren dan is men failliet schippersvrouw!! Dus dat is verre van dan de Nederlandse steunregeling want bij jullie mag men nog doorvaren.beleefde groeten,De Roeck Luc MS Saphir

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • Dat is het eerste wat ik er over hoor.

    Geplaatst door: au contraire op
  • Ik wil nog wat van me hart Eerder heb ik al geschreven dat ik de reactie van die Belgen wel kan begrijpen Het is alleen niet helemaal eerlijk van hun want in het binnenvaart magazine september 2009 staat dat de belgen van juli tot december 2009 ook steun konden aanvragen Als je alleen ben dan was dat 920 euro en met 2 of meer zou dat 1344euro zijn Dat werd geschreven door Jonas Musche van de Bond van eigen Schippers
    Welliswaar niet zoveel als in Holland maar toch
    Het lijkt me niet dat zoiets in de media komt als er een handje vol mensen daarvoor in aanmerking komen Dus ja ….
    Laten we eerlijk zijn Of we nu Belgen Hollanders Duitsers of Fransen zijn We zitten letterlijk allemaal in hetzelfde schuitje Dus laten we elkaar niet vermoorden Maar laten we samenwerken in welke vorm dan ook Desnoods als er een meederheid voor is samen in de weg te gaan liggen

    Geplaatst door: een Hollandse Schippersvrouw op
  • zijn we een stel kinderen of ondernemers.EEN ding is zeker er moet iets gaan gebeuren, ivm de vrachtprijzen en ook ladingaanbod is triestig ,ik vaar steeds met bouw producten met mijn 1100 tonner al 20 jaar op mijn zelfde boot .maar dit jaar heb ik al 25 lege dagen wachten op een betere reis en we zijn nog niet eens eind februari. Mijn spaargeld word steeds minder was niet de bedoeling dacht ik. tot slot hoop ik op een goede oplossing,en diegene die vooraan de kar staan dikke chappeau

    groeten Leon verberght

    Geplaatst door: Verberght Leon op
  • De Belgen hebben groot gelijk!!Als hier de Betuwe lijn subsidie krijgt vinden we het concurrentie vervalsing,maar dit vinden we dan wel ineens eerlijk?!?!Ik zou me eigen echt doodschamen als ik met een uitkering nog door de ronte voer.En niet allemaal,maar vele hebben dit toch over zichzelf afgeroepen?Nu hebben we dus cocurrentie vervalsing en de belasting betaler kan dan ook nog ff mee betalen.Het gaat lekker hier.En dan nog durven zeggen dat belgen dom zijn.Hoe krijgen ze het over hun lippen.Kijk zelf maar eens ff in de spiegel degen die zich aangesproken voelt!!

    Ton Kuup Cornelis Sr

    Geplaatst door: Cornelis Sr op
  • T’jonge t’jonge toch wat mooie reacties. Dat ik alle Nederlanders over de zelfde kam gooi is echt niet de bedoeling, maar als jullie niks doen tegen zulke praktijken dan is het wel toestemmen.
    Want deze die van zo een uitkering profiteerd heeft niks meer te verliezen en zo danig gaan varen voor een aalmoes, wat mijn grootste frutratie is en dat kan zeker de vaste Nederlandse schepen niet ontkennen die in Belgie een goede boterham verdienen dat ze ook problemen hebben met schepen die we voor de crisis nooit gezien hebben en de mmeeste ervan zijn wel Nederlanders en deze verzieken wel onze markt.U kan wel zeggen die Belg wil het niet doen! Die belg wil het wel doen als het betaald .Als men als Nederlander van zo een uitkering profiteerd dan zou deze niet meer mogen varen want bent u in mijn ogen failliet. Nederlandse collega’s de groeten
    De Roeck Luc
    MS Saphir

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • De boel dicht gooien doen ze toch niet,dreigen,dreigen en nog eens dreigen

    Geplaatst door: p op
  • laat de boel dan eens dichtgooien, waarom blijft het bij dreigen terwijl iedereen er naar snakt dat het eens dicht gaat

    Geplaatst door: jacob op
  • au contraire,
    sowieso.

    Geplaatst door: Zwerver op
  • BG,wie wind zaait zal storm oogsten.

    Geplaatst door: …. op
  • Het lijkt wel,wedstrijd Holland-Belgie en intussen hebben de Fransen zich ook in de srijd gegooid!En de Duitse ploeg zal ook wel binnenkort van zich laten horen! Zover hebben de banken het laten komen! Zou me schamen als ik tot de verantwoordelijke zou behoren! Inderdaad met al de mogelijke truken,hebben ze jonge en sommige ouderen op een nieuwbouwer geplaatst! De gevolgen van een vrije markt,waarin de NMA als scheidsrechter fungeerd! En beste schippersvrouw: kostprijs bestaat uit, gemaakte kosten,zonder winst.Zou graag wat winst uit de onderneming halen.

    Geplaatst door: Martin op
  • 1 vraag denken jullie nu werkelijk met deze reacties dat dit de oplossing is en nu eerlijk nadenken?

    Geplaatst door: mvg BG op
  • Ik had mr Verberght iets hoger ingeschat.
    Dat hij en zijn club zich zover laten zakken om over een paar slechte ondernemenrs zoveel overhoop te halen.
    ‘Wie hoog staat kan laag vallen’

    Geplaatst door: nederlander op
  • Ik hoor dat allemaal wel graag zeggen van dat het bij ons een belasting paradijs is, we hebben zobizo een beter belasting stelsel maar goedkoper…? Als wij zoals in Nederland om de 2-3 jaar een ander schip kopen betalen wij ook massa’s belastingen. het is vanaf 5 jaar dat het een stuk goedkoper wordt. En van die BMW’s etc, klopt ook, bij jullie is dat een stuk duurder bij aankoop maar wij betalen achter af wel BIV en meer wegenbelasting dat het op’t zelfde uitkomt. Dus over dat gezever van Belastingen zou ik maar zwijgen. Het is niet omdat er bij ons veel meer gezondere zaken zijn dan in Nederland dat wij niet in de problemen zitten,

    Geplaatst door: au contraire op
  • Beste Belgische collega’s:
    Jullie kunnen Belgie gerust dichtgooien. Dan varen we er toch gewoon omheen!!!

    Geplaatst door: Wouter van Haaften op
  • goh hoe zat het ook al weer 1 europa? eensgezindheid? ik snap niet waar onze zuiderburen op afsturen. maar dat hier niet nagedacht wordt lijkt me duidelijk. er wordt zo niet gewerkt aan een oplossing! en vervolgens jaren van haat dus daar zitten we op te wachten.

    Geplaatst door: j.w op
  • Kijk wel uit je word om nog minder door het slijk gehaald. U schrijft Uw naam er toch ook niet onder
    Ik kan me ook wel Pieter noemen vanuit Vancouver
    Maar hier gaat het stuk niet over
    Deze mensen proberen de andere mensen eens van te laten doordringen dat het zo niet kan Oke het is een manier die mijn voorkeur ook niet zo trekt Maar ja soms is het toch het beste uit het slechtste
    Zoals ik al eerder schreef 1 handje vol kan de markt heus niet verknoeien Dus kijk even wie zich aan gesproken voelt naar zich zelf en doe het dan op DE goede manier….

    Geplaatst door: Hollandse Schippersvrouw op
  • spijtig dat de meesten hun naam er niet durven onderzetten bij hun reactie…

    Geplaatst door: ex-binnenschipper in Dubai op
  • als er twee of drie schippers van de bijstand leven zijn er drie teveel.
    over die belastingen nl.colega’s zie ik niet zo veel nl.schippers onder belgische vlag meer varen ,dat is ook al 13 jaar geleden dat het in belgie het hof van eden was.
    als karel het doordrijft vind ik het niet meer dan normaal dat de kleindere schepen kwaad zijn want de meeste kleinere schepen varen in belgie en die zijn niet de oorzaak van de laage vrachten.
    enals wij als belgen ons land willen dicht leggen dan hebben jullie als nl.colega’s bij neer te leggen dan is dit hopelijk een signaal naar de overheid toe.

    Geplaatst door: sjaak op
  • Heeft iedereen zich wel eens afgevraagd waarom het zover is gekomen…..
    IK WEL omdat er zoals beschreven staat een heel groot deel inderdaad TE veel is “geholpen” Ja met staatsgarantie Ja met uitstel van de aflossing JA EN WAT NOG HET ALLERGSTE IS dat er OOK mensen rondvaren die niet eens de RENTE meer BETALEN En die ZELF niet eens de moed hebben om dan ZELF tegen de kant te gaan liggen dan INDERDAAD aan het varen zijn OM het varen
    Dus JA ik kan me de frustratie ZEER zeker VOORSTELLEN
    Dit komt van een Hollander die zijn EIGEN vermogen ZONDER hulp van staatsgarantie en allerlei van die zogenaamde trucjes NU alles ziet wegvloeien omdat er gewoon geen mensen zijn met een rechte rug
    Roep niet dat we iedereen over 1 kam moeten scheren Nou als het een handje vol waren die kunnen echt de HELE markt verzieken dus …
    Laat dan eens zien dat WIJ Hollanders het WEL kunnen om die vrachten op een kostendekkend nivo terug te brengen
    En zo niet dan moeten WIJ zelf ook de gevolgen dragen… En niet zeuren want U die zich aangesproken voelt weet wat U te doen staat/stond

    Geplaatst door: Een Hollandse Schippersvrouw op
  • mr Verberght, wij houden ook geen Belgiesche collega’s op omdat bij jullie de inkomsten belasting ruim 15% voordeliger is en die dikke bmw op menig roefdek bij jullie 10 mille goedkoper is, hou op met die flauwekul en richt je pijlen op iets anders. Laat je bijv. eerst voorlichten over dit onderwerp groeten en succes, want Belgen en Nederlanders kunnen beter samenweken.

    Geplaatst door: pieter op
  • beste lezer(s)
    Dat er sprake is van oneerlijke concurrentie is waar.Maar waarom is volgens sommigen hier de oplossing elkaar afmaken(om het maar even bot te zeggen)?Het is uitlokken op site’s van oproer en dom gedrag.Ik vind ook dat er een heleboel zaken niet eerlijk zijn,maar vind wel dat de juiste personen dienen aangepakt te worden.Ook ik begrijp de frustratie ik heb ze ook maar om nou belgen,nederlanders of wie dan ook tegen elkaar op te zetten lijkt me niet de goede en eerlijkste manier van handelen.Van hoger hand lachen ze zich kapot zij veroorzaken de problemen en wij gaan dat als stelletje kleuters uitvechten.Duurt het nog langer voordat je als beroepstak geloofwaardig overkomt.Ook wil ik nog even kwijt ik kom geregeld in België en zie dit niet als kippenlandje en distantieer mij dan ook als Nederlander van deze stelling van de heer de roeck.spijtig dat u iedereen zo over een kam scheert.eerder zouden we misschien een oplossingen moeten zoeken samen die net zo gefrustreerd zijn als de zuiderburen om een oplossing te zoeken,want geloof het of niet we vechten hier als nummer een tegen de banken en hun verlies.En dan diegene(wat voor nationaliteit ook)die maar voor elke prijs wat rond tuffen.Hou alstublieft he hoofd koel,want ik vraag mij echt af wat hierna komt als dit soort voorstellen uitgevoerd gaan worden!!??

    Geplaatst door: mvg BG op
  • Volgens mij zitten er ook al een paar van onze zuiderburen verplicht aan boord van hun nieuwe 14,20er. Maar ach er is voor bijna alle schepen maar 1 weg richting Belgie. En dat is toch echt door Nederland, dus als we moeilijk gaan doen…

    Geplaatst door: Mirek op
  • hoe zat dat ook al weer met belastingen in België?
    Oneerlijke concurentie!!!!????

    ZIELEPOTEN

    Geplaatst door: Oo op
  • Hr. Hagens
    Ge kunt wel zeggen het is geen pretje en heel je bedrijf wordt doorgelicht en je bedrijf moet levensvatbaar zijn.
    Zo\’n bedrijf is alleen nog maar levensvatbaar door de verkregen uitkering, maar voor mensen zonder enorme schulden en/of staatsgarantie is het gewoon valse concurentie, want ik kom er niet voor in aanmerking dus U heeft elke maand al 3500 euro netto voorsprong.
    Ik ben geen belg maar zeg tegen onze zuiderburen pak die gemene hollandse gokkers.
    Als ik het stukje lees van eubo vind je er daar al een heel aardig percentage uitkeringtrekkers.
    SUCCES ZUIDERBUREN ZET \’M OP PAK ZE.

    Geplaatst door: bedrijfseconoom op
  • laat het vbr zich met belangrijkere zaken bezig houden.
    flauwekul typisch iets voor de belgen hebben ze weer wat te doen

    Geplaatst door: p op
  • Het zou een stuk prettiger lezen als sommige lieden eens een punt of komma in de zin ‘verwerkt’.

    Geplaatst door: Varensvrouw op
  • de belgen hebben hier zeker een punt maar we gaan hier toch zeker geen eigen rechter spelen!!!

    dat het valse concurentie is, is zeker waar maar kaart dit dan maar aan bij de politiek.

    het zal toch niet gebeuren dat ik als nederlander zonder bijstand wordt tegengehouden in belgie. ik raad het u tyen zeerste af want houd ook maar 1 schip tegen en er breekt een pleuris uit die zijn weerga niet kent.

    Geplaatst door: realist op
  • gaan nou de schippers elkaar in de haren zitten de ene heeft uitkeering de andere heeft een rijke compagnon erachter staan wat de belgen hebben wat nederlanders als belasting betalen staat bij de belgen privee aan de wal iedereen heb haast mee gedaan aan de nieuw bouw gekte hoop mensen goed aan verdient en de moesel vaart is verkloot door de nl en belgen of wat en ook loop elkaar niet in de haren te vliegen pak nou maar eerst die vracht prijzen aan met elkaar de hollanders en belgen en de duitsers samen 1 dingis belang rijk laat de nieuwbouw stoppen en met elkaar aan 1 kant staan om die vraagt prijzen om hoog te krijgen.

    Geplaatst door: schipper op
  • Begrijp hier niets van het is een Nederlandse aangelegenheid, en dan moeten we volgens gelukkig maar een oproerkraaier arrogant zijn en de Hollanders kijken op alle Belgische collegas neer, wat een larie en kletskoek.
    Wil u hier wat tegen doen staat het u vrij om te klagen bij Brussel of een andere bevoegde autoriteit.
    Denk ook dat u de klok heb horen luiden maar niet weet wa de klepel hangt, je wordt compleet doorgelicht, je bedrijf moet levensvatbaar zijn, voorts is deze regeling al jaren in Nederland, en in Belgie zullen ze ook wel subsidies hebben die afwijken van de Nederlandse.
    Waar ik me wel in kan vinden is dat men kostendekkend moet varen, en vergeet ook niet van een deel van dat geld moet je eten kinderen kleden, internaat betalen enz.
    Je doet dit dus niet voor je plezier.

    Geplaatst door: Hagens op
  • zeg mn de Roeck van de Saphir,lang niet iedereen heeft een uitkering,ook wij niet.wat dat betreft ben ik het met de VBR eens en hoop dat er wat tegengedaan kan worden want het is concurrentievervalsing,maar alle hollanders arrogant te noemen gaat een beetje ver.Misschien moeten we uw zaken eens tegen het licht houden wat betreft belasting betalen,want uw belastingsysteem is nog een veel grotere concurrentievervalsing(pfff wat een lang woord)en daarom toegang tot nederland verbieden,denk dat wij nederlanders een goede tijd tegemoed gaan.

    Geplaatst door: c op
  • dat Nederlandse schippers door hun Belgische collega’s worden opgehouden bij de sluizen…??

    Geplaatst door: Flip op
  • Jullie lijken wel een stel kleine kinderen!!!!
    Net zoals vroeger op het schoolplein, 2 jongetjes die vechten,
    De sterkste wint en is de held van de klas…

    Owjah en in deze situatie is niemand vrijwillig gekomen..

    Geplaatst door: blafblaf op
  • Begijp volkomen de frustatie van onze zuiderburen,maar het beste wat Karel Verberght namens het VBR beter kan doen is: De NMA uw grieven kenbaar maken,velen gingen u al voor! En ze zullen daar ook wel eens wakker worden,hoop ik.

    Geplaatst door: Martin op
  • groot gelijke hebben die belgen

    Geplaatst door: duitse collega op
  • groot gelijk hebben die bbelgen

    Geplaatst door: duite colega op
  • O ja, misschien nog een tip aan de heer Verberght voor een vervolgactie. Start een actie tegen Dick Advocaat. Want kan die onder deze omstandigheden nog wel bondscoach van België blijven?

    Geplaatst door: skipperke op
  • Heeft iemand zich weleens afgevraagd hoeveel feitelijk failliete schippers daadwerkelijk met een BBZ uitkering rondvaren? Als dat er 2 zijn is het waarschijnlijk veel. Deze overspannen reactie van VBR toont aan dat ze het niet meer weten en zondebokken zoeken. Populisme naar de achterban heet dat in de politiek. I.p.v. te zorgen dat politiek België de crisisaanmelding van Nederland had gesteund zodat er snel maatregelen hadden kunnen worden genomen, gaat men de energie nu richten op haat en verdeeldheid. Als dit de oplossing van VBR is, is het droevig gesteld met de Belgische bonden. In plaats van de grote lijn naar een oplossing te volgen, slaat men wild om zich heen om de eigen fouten te verdoezelen. Hoeveel sympathie dit ook oplevert uit de Belgische achterban, uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers.

    Geplaatst door: Skipperke op
  • Nee konfjoest,we zitten hiet niet op te wachten maar ik kan onze Zuiderburen echt geen ongelijk geven als ze dit niet pikken hoewel de heer de Roeck beter eerst eens na zou kunnen denken alvorens iets te typen.Ik ben ook Hollander maar je zult mij niet horen zeggen dat Belgen dom zijn.In elk geval niet dommer dan ‘ollanders.
    Dom zijn alleen die mensen die iedereen over een kam scheren en niet het vermogen tot nuanceren bezitten en daarbij maakt het mij niets uit of ze nu Belg,Duitser,Nederlander of voor mijn part Chinees zijn.
    Hebt u er aleens aan gedacht dat Nederlanders die wel een gezond bedrijf hebben en nog gewoon hun verplichtingen kunnen voldoen door deze idiote maatregel net zozeer oneerlijke concurrentie ondervinden dan andere nationaliteiten?of is dat te moeilijk?
    Nogmaals,de verontwaardiging deel ik maar je moet niet de realiteit uit het oog verliezen.

    Groeten.

    Geplaatst door: Henk Eerkes op
  • nee hier zitten we op te wachten….een noord-zuid oorlog of moet ik zuid-noord zeggen voordat onze zuiderburen zich weer achtergesteld voelen

    Geplaatst door: konfjoest op
  • VBR jullie moeten zeker niet wachten hiermee ik ben welleswaar ook hollander en kan aan al mijn verplichten nog voldoen maar op deze manier word het ons en vele colega s erg moeilijk gemaakt als je huis niet kunt betalen moet je er ook uit dus er is geen oplossing hier voor ik zeg steker eruit door modderen heeft geen zin de beroeps tak word zo afgebroken mensen hadden zich moeten realiseren dat het nog nooit 20 jaar achter een goed is gebleven met de economie ik sta achter U ik denk vele met mij hollanders en belgen

    Geplaatst door: ap op
  • Karel als dat waar is dan wordt het tijd dat we die Nederlanders eens flink kunnen ophouden !!!
    Want ons landje is in hun ogen maar een apenland maar zonder dat klein landje vergaan ze van de honger.
    Ik vind dat we al genoeg op onze kop laten door die arogante Nederlanders die hier de prijzen al flink naar geholpen hebben .
    Groetjes
    De Roeck Luc
    MS Saphir

    Geplaatst door: DE roeck Luc op
  • Jullie hebben het helemaal bij het rechte eind, bijstandschippers horen tegen de kant.

    Wat ik minder plezierig vind is dat als ik hier, als niet bijstandschipper uit weet te komen, ik na eerst door mijn landscollega\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\’s door de mangel te zijn gehaald wederom de dupe zal worden door de Belgische boycot van Nederlandse schepen.
    Ik snap jullie boosheid maar hoop dat jullie het af zullen reageren op diegene die de problemen veroorzaken en niet op hen die het niet verdienen.

    Met vriendelijke groet

    Geplaatst door: Herald op

Reageer