Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Accijnsverhoging rode diesel laat binnenvaart ongemoeid

DEN HAAG

De afschaffing van de accijnskorting op rode dieselolie en huisbrandolie, die door een meerderheid in de Tweede Kamer is afgesproken in het begrotingsakkoord (‘Stabiliteitsprogramma Nederland’), heeft zeer waarschijnlijk geen gevolgen voor de binnenvaart en de kustvaart.

Maatregel treft wel losse pompen en kranen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (9)
 • Jantina

  Heren,
  Ben het met Borealis eens, dat wilde ik ook zeggen
  in mijn gewiste reactie.
  En net als hij zijn wij niet zo bang voor de toekomst,genoeg te doen en geen tophypotheek.
  Ik wist dat ik de verkeerde term voor de heer Leegwater gebruikte , maar ik meende het wel.
  groet

 • Borealis

  Skipper,

  Mijn reactie was niet bedoeld om onderscheid te maken tussen schippers en ondernemers, maar enkel gericht op de ongenuanceerde opmerking van Leegwater aangaande de riante uitkeringen van links.

  Verder mijn dank voor het meeleven, maar ondanks de lage vrachtprijzen, zijn wij nog niet zo bang voor ‘onze’ toekomst, dat is het voordeel om niet geheel afhankelijk te zijn van de vrije markt in combinatie met een tot hypotheek.

 • Skipper

  Borealis@ wie is dan de ondernemer en wie de schipper ?? Jij denkt ook die schipper te zijn zeker die weer verder zou kunnen. En jah, dat denken die ondernemers ook, conclusie…… nog niks verder gekomen als 3 jaar geleden.

 • Borealis

  h leegwater,

  Ja het zal voor de binnenvaart in het algemeen erg goed zijn als er veel ‘ondernemers’ gaan stoppen met werken en van zo’n riante uitkering gaan genieten, dan kunnen de overgebleven schippers weer aan het werk tegen kostprijs dekkende tarieven.

 • Borealis

  Containerman,

  “Zonder die Sinterklazen van Links gingen er geen kapitalen naar werkschuwen en overzeese opvreters, waardoor dat hele Wandelgangen-akkoord overbodig was!”

  Hmmm, leg dat eens uit?

  Of bedoelt U daar die overzeese mensen mee, die door verschillende ´ondernemers´ in de binnenvaart onder betaald ge(mis)bruikt worden en waar nu enkele koppelbazen voor vast zitten?

 • Containerman

  @Jantine:
  Bullshit. Zonder die Sinterklazen van Links gingen er geen kapitalen naar werkschuwen en overzeese opvreters, waardoor dat hele Wandelgangen-akkoord overbodig was!

 • groene binnenvaartondernemer

  Allee vooruit den overslag gaat duurder worden,om dat de accijnskorting weg gaat vallen en wij mogen het weer goed koper transporteren

 • h leegwater

  ach we kunnen beter maar stoppen met werken de sp ,pvda en groen links zullen ons voorzien van een riante uitkering

 • k

  cornelis als ge niks zinnig te vertellen heeft zwijg dan gewoon.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook