Friedbert Barg hield lezers enthousiast voor binnenvaart

De Duitse binnenvaartjournalist Friedbert Barg (1947), uitgever en hoofdredacteur van Schifffahrt-Online en Schifffahrts-Magazine, is zaterdag 13 september aan kanker overleden.

Friedbert Barg hield lezers enthousiast voor binnenvaart

Na zijn opleiding als matroos koos Friedbert Barg in 1965 voor het politievak, 7 jaar later stapte hij over naar de regionale journalistiek. De binnenvaart kwam in 1993 weer in beeld, toen hij als persvoorlichter betrokken raakte bij de eerste Duitse binnenvaartvakbeurs BKB (Binnenschifffahrt, Küstenschifffahrt und Befrachtung) in Duisburg. Bij de Duisburger Schifffahrtsmesse (DSM 1999) wist hij 60 scheepvaartjournalisten uit 7 Europese landen te interesseren voor de nieuw opgerichte vereniging VEUS (Vereinigung Europäischer Schifffahrtsjournalisten), die na de bestuurstermijn van Friedbert Barg al gauw een zieltogend bestaan leidde en begin dit jaar werd opgeheven.

Van 1994 tot 2008 was Friedbert Barg hoofdredacteur van het vakblad Binnenschifffahrt, dat destijds werd uitgegeven door het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB), de Verein für europäische Binnenschifffahrt und Wasserstraßen, het Hafentechnische Gesellschaft (HTG) en het Bundesverband Öffentlicher Binnenhäfen (BÖB).

Na zijn vertrek bij ‘Binnenschifffahrt’ zette Barg in eigen beheer een internettijdschrift voor de binnenvaart op, dat als ‘Schifffahrts-Magazin‘ inmiddels ook al weer maandelijks in druk verschijnt. Friedbert Barg wist met zijn bladen, beurzen, boeken, reizen, congressen en zijn hele persoonlijkheid lezers tientallen jaren enthousiast te maken voor de binnenvaart.

Friedbert Barg hield lezers enthousiast voor binnenvaart | Schuttevaer.nl

Friedbert Barg hield lezers enthousiast voor binnenvaart

De Duitse binnenvaartjournalist Friedbert Barg (1947), uitgever en hoofdredacteur van Schifffahrt-Online en Schifffahrts-Magazine, is zaterdag 13 september aan kanker overleden.

Friedbert Barg hield lezers enthousiast voor binnenvaart

Na zijn opleiding als matroos koos Friedbert Barg in 1965 voor het politievak, 7 jaar later stapte hij over naar de regionale journalistiek. De binnenvaart kwam in 1993 weer in beeld, toen hij als persvoorlichter betrokken raakte bij de eerste Duitse binnenvaartvakbeurs BKB (Binnenschifffahrt, Küstenschifffahrt und Befrachtung) in Duisburg. Bij de Duisburger Schifffahrtsmesse (DSM 1999) wist hij 60 scheepvaartjournalisten uit 7 Europese landen te interesseren voor de nieuw opgerichte vereniging VEUS (Vereinigung Europäischer Schifffahrtsjournalisten), die na de bestuurstermijn van Friedbert Barg al gauw een zieltogend bestaan leidde en begin dit jaar werd opgeheven.

Van 1994 tot 2008 was Friedbert Barg hoofdredacteur van het vakblad Binnenschifffahrt, dat destijds werd uitgegeven door het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB), de Verein für europäische Binnenschifffahrt und Wasserstraßen, het Hafentechnische Gesellschaft (HTG) en het Bundesverband Öffentlicher Binnenhäfen (BÖB).

Na zijn vertrek bij ‘Binnenschifffahrt’ zette Barg in eigen beheer een internettijdschrift voor de binnenvaart op, dat als ‘Schifffahrts-Magazin‘ inmiddels ook al weer maandelijks in druk verschijnt. Friedbert Barg wist met zijn bladen, beurzen, boeken, reizen, congressen en zijn hele persoonlijkheid lezers tientallen jaren enthousiast te maken voor de binnenvaart.