Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipperszonen varen met modelschepen

MAASBRACHT

Ze varen zelf niet op een binnenvaartschip, maar kunnen toch niet helemaal afscheid nemen van het varen. Schipperszonen Cor Verdonk en Stephan le Sage lieten tijdens de Maasbrachter Havendagen 2011 hun eigen binnenschepen aan het publiek zien. Niet in het water van de haven, maar in een groot ‘zwembad’ op de kade. Ze oogsten veel bekijks met hun modelschepen.

1 / 4
Cor Verdonk en Stephan le Sage

Cor Verdonk en Stephan le Sage

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • johan

  Is er ook iemand van jullie of kennen jullie iemand die modelschepen kan en wil maken voor iemand op bestelling evt. aan de hand van foto`s en bestaande schepen van de jaren zestig en zeventig?

 • A. van Gulik

  Stephan en Cor mochten jullie je modellen ooit eens tentoont willen stellen, dan heeft het Maas-en Scheepvaart Museum daar eventueel belangstelling voor. Ook mijn zoon heeft enkele modellen in het museum staan. Wij willen beslist aandacht schenken aan jeugd die dit handwerk verricht.

  A. van Gulik
  bestuursadviseur en beheerder
  Maas-en Scheepvaart Museum

 • cooz

  Erg mooie schepen Baassie!! Vooral die Blue Road stickers op de den natuurlijk 🙂

 • Stephen le Sage

  Kleine correctie, ms Ora et Labora is 80×8,20.
  En ik studeer commercieel management in Sittard

  Buiten dit alles een erg leuk artikel 🙂

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook