Port-Liner krijgt flow-batterijen

Geen lithium ion-batterijen, niet op waterstof, maar de aangekondigde elektrische Port-Liner containerschepen gaan varen op vanadium redox flow-batterijen. Het duurde even voordat de kogel door de kerk was, maar directeur Ton van Meegen van Port-Liner BV is overtuigd van de kwaliteit van dit type batterijen. De schepen komen hierdoor wel later dan gepland in de vaart.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Port-Liner krijgt flow-batterijen | Schuttevaer.nl

Port-Liner krijgt flow-batterijen

Geen lithium ion-batterijen, niet op waterstof, maar de aangekondigde elektrische Port-Liner containerschepen gaan varen op vanadium redox flow-batterijen. Het duurde even voordat de kogel door de kerk was, maar directeur Ton van Meegen van Port-Liner BV is overtuigd van de kwaliteit van dit type batterijen. De schepen komen hierdoor wel later dan gepland in de vaart.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer