Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ms Kroonborg met deklast granaten naar conflictgebied

Het nieuwe ms Kroonborg zette in het najaar van 1958 vanuit Amsterdam koers naar Biak in Nieuw-Guinea met ‘materiaal’ onder de luiken en enkele regeringsfunctionarissen aangemonsterd als ‘passagier’. Vanaf Biak zou de reis worden vervolgd naar Noord-Formosa (Taiwan) om thee te laden voor Casablanca en van daaruit met sinaasappels naar Spanje. Het werd een lange, avontuurlijke reis.

1 / 1
Ms Kroonborg met deklast granaten naar conflictgebied

Ms Kroonborg met deklast granaten naar conflictgebied

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook