‘Buurten is er vrijwel niet meer bij’

Schipper Gerrit Kieboom (56) vaart al 33 jaar samen met zijn vrouw Pleuntje op de Merweland. Hij zou niet anders willen, maar van zijn eigen generatie ziet hij nog weinig vrouwen aan boord meevaren. Het is slechts één van de vele veranderingen in al die jaren, hij weet nog van de tijd dat een reis contact werd afgerekend. Recent kocht hij een huis aan de Havenstraat in Werkendam, niet ver van de plek waar hij ooit Pleuntje leerde kennen.

'Buurten is er niet meer bij'

Gerrit en Pleuntje Kieboom zagen binnenvaart veranderen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Buurten is er vrijwel niet meer bij’ | Schuttevaer.nl

‘Buurten is er vrijwel niet meer bij’

Schipper Gerrit Kieboom (56) vaart al 33 jaar samen met zijn vrouw Pleuntje op de Merweland. Hij zou niet anders willen, maar van zijn eigen generatie ziet hij nog weinig vrouwen aan boord meevaren. Het is slechts één van de vele veranderingen in al die jaren, hij weet nog van de tijd dat een reis contact werd afgerekend. Recent kocht hij een huis aan de Havenstraat in Werkendam, niet ver van de plek waar hij ooit Pleuntje leerde kennen.

'Buurten is er niet meer bij'

Gerrit en Pleuntje Kieboom zagen binnenvaart veranderen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer