Grootste windturbinepark ter wereld komt op Doggersbank

Bij de jongste veiling van concessies voor de aanleg van windturbineparken op de Doggersbank, midden op de Noordzee, zijn de Noorse energieleverancier Equinor en de Ierse investeringsmaatschappij SSE Renewables 20 september als grote winnaars uit de bus gekomen. Beide partijen gaan nu op de Doggersbank drie grote parken aanleggen die samen het grootste offshore windturbinepark ter wereld vormen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Grootste windturbinepark ter wereld komt op Doggersbank | Schuttevaer.nl

Grootste windturbinepark ter wereld komt op Doggersbank

Bij de jongste veiling van concessies voor de aanleg van windturbineparken op de Doggersbank, midden op de Noordzee, zijn de Noorse energieleverancier Equinor en de Ierse investeringsmaatschappij SSE Renewables 20 september als grote winnaars uit de bus gekomen. Beide partijen gaan nu op de Doggersbank drie grote parken aanleggen die samen het grootste offshore windturbinepark ter wereld vormen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer