Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Deutsche Bucht-platform in zee geïnstalleerd

VLISSINGEN

Het in opdracht van Van Oord in Vlissingen voor het Deutsche Bucht windpark gebouwde transformatorplatform is vorige maand naar zee vertrokken. De jacket en topside zijn op een zware-ladingponton naar de Duitse Noordzee versleept.

Van Oord, verantwoordelijk voor een groot deel van de aanleg van het Deutsche Bucht offshore windpark, besteedde het ontwerp en de bouw van het zogeheten Offshore SubStation (OSS) uit bij het samenwerkingsverband Smulders-Eiffage, dat de jacket en topside liet bouwen op twee locaties in Vlissingen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook