Katwijkse kustvisrederij in verzet tegen windmolens op zee

Het is hoog tijd voor een goede planologie op zee. Dat blijkt uit de vele bezwaren die vrijdag 15 februari in de Raad van State werden behandeld tegen de aanwijzing door het ministerie van Economische Zaken van twee nieuwe kavels voor windmolens voor de Hollandse kust tussen Scheveningen en Zandvoort.

Rederij J. van der Plas uit Katwijk schetste een dramatisch gevolg van de windparken voor de vissers. Het bedrijf voorziet zelfs een faillissement. Twee stichtingen stelden bij de Raad de noodzaak van windenergie ter discussie. En als het dan toch moet, zeggen ze, dan had het ministerie al veel eerder moeten beslissen om de windparken verder uit de kust te plaatsen. Dan zijn de windmolens niet zichtbaar vanaf de kust en ook op afstand van de visgebieden van de kustvissers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Katwijkse kustvisrederij in verzet tegen windmolens op zee | Schuttevaer.nl

Katwijkse kustvisrederij in verzet tegen windmolens op zee

Het is hoog tijd voor een goede planologie op zee. Dat blijkt uit de vele bezwaren die vrijdag 15 februari in de Raad van State werden behandeld tegen de aanwijzing door het ministerie van Economische Zaken van twee nieuwe kavels voor windmolens voor de Hollandse kust tussen Scheveningen en Zandvoort.

Rederij J. van der Plas uit Katwijk schetste een dramatisch gevolg van de windparken voor de vissers. Het bedrijf voorziet zelfs een faillissement. Twee stichtingen stelden bij de Raad de noodzaak van windenergie ter discussie. En als het dan toch moet, zeggen ze, dan had het ministerie al veel eerder moeten beslissen om de windparken verder uit de kust te plaatsen. Dan zijn de windmolens niet zichtbaar vanaf de kust en ook op afstand van de visgebieden van de kustvissers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer