Informele sancties

Russische graanexport veel lager dan vorig jaar

Rusland heeft moeite om zijn recordoogst aan graan te exporteren. In juli en augustus, de eerste twee maanden van het nieuwe graanseizoen, voerde het land 6,3 miljoen ton graan uit. Dat was 22 procent minder dan een jaar eerder, stelt databedrijf Logistic OS op basis van scheepsgegevens. Oekraïne voerde sinds het opzetten van een veilige corridor 1,5 miljoen ton voedsel uit over de Zwarte Zee.

Het trage tempo van de Russische uitvoer zet de voedselprijzen verder onder druk. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Russische graanexport veel lager dan vorig jaar | Schuttevaer.nl
Informele sancties

Russische graanexport veel lager dan vorig jaar

Rusland heeft moeite om zijn recordoogst aan graan te exporteren. In juli en augustus, de eerste twee maanden van het nieuwe graanseizoen, voerde het land 6,3 miljoen ton graan uit. Dat was 22 procent minder dan een jaar eerder, stelt databedrijf Logistic OS op basis van scheepsgegevens. Oekraïne voerde sinds het opzetten van een veilige corridor 1,5 miljoen ton voedsel uit over de Zwarte Zee.

Het trage tempo van de Russische uitvoer zet de voedselprijzen verder onder druk. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer