Seine na drie weken weer open voor scheepvaart

De Seine in Parijs is, na een stremming van bijna drie weken, zaterdagavond 10 februari weer vrijgegeven voor de scheepvaart. De Boven-Seine, Marne en Aisne waren zondagmiddag nog gedeeltelijk gestremd.

Seine na drie weken weer open voor scheepvaart

De Franse binnenvaart reageert opgelucht: veel geblokkeerde schippers zaten door deze buitengewoon lange hoogwater-stremming niet alleen zonder inkomsten, maar inmiddels ook zonder drinkwater.
Louise-Catharine zinkt
Zaterdagochtend zonk in Parijs de Louise-Catherine, in de binnenvaart beter bekend als het ‘Leger des Heils-schip’. Het 70 meter lange betonnen vrachtschip werd in 1915 gebouwd en vervoerde tijdens de Eerste Wereldoorlog als ‘Liège’ kolen van Rouen naar Parijs. In 1929 werd het schip door het Leger des Heils gekocht voor het onderbrengen van daklozen en Louise-Catherine genoemd. De verbouwing werd toevertrouwd aan de beroemde architect Le Corbusier. Tot 1994 was het schip aan de Quai d’Austerlitz als opvangcentrum in gebruik, in 2006 werd het verkocht aan een stichting om er een cultureel centrum van te maken.
In 2008 werd de Louise-Catherine tot historisch monument geklasseerd. Na een aantal dagen scheef op de wal gehangen te hebben, als gevolg van het zakkende water, zonk ze zaterdagochtend kort na het lostrekken naar de bodem van de Seine. De eigenaren willen een crowdfundingsactie te starten om het schip te laten lichten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Seine na drie weken weer open voor scheepvaart | Schuttevaer.nl

Seine na drie weken weer open voor scheepvaart

De Seine in Parijs is, na een stremming van bijna drie weken, zaterdagavond 10 februari weer vrijgegeven voor de scheepvaart. De Boven-Seine, Marne en Aisne waren zondagmiddag nog gedeeltelijk gestremd.

Seine na drie weken weer open voor scheepvaart

De Franse binnenvaart reageert opgelucht: veel geblokkeerde schippers zaten door deze buitengewoon lange hoogwater-stremming niet alleen zonder inkomsten, maar inmiddels ook zonder drinkwater.
Louise-Catharine zinkt
Zaterdagochtend zonk in Parijs de Louise-Catherine, in de binnenvaart beter bekend als het ‘Leger des Heils-schip’. Het 70 meter lange betonnen vrachtschip werd in 1915 gebouwd en vervoerde tijdens de Eerste Wereldoorlog als ‘Liège’ kolen van Rouen naar Parijs. In 1929 werd het schip door het Leger des Heils gekocht voor het onderbrengen van daklozen en Louise-Catherine genoemd. De verbouwing werd toevertrouwd aan de beroemde architect Le Corbusier. Tot 1994 was het schip aan de Quai d’Austerlitz als opvangcentrum in gebruik, in 2006 werd het verkocht aan een stichting om er een cultureel centrum van te maken.
In 2008 werd de Louise-Catherine tot historisch monument geklasseerd. Na een aantal dagen scheef op de wal gehangen te hebben, als gevolg van het zakkende water, zonk ze zaterdagochtend kort na het lostrekken naar de bodem van de Seine. De eigenaren willen een crowdfundingsactie te starten om het schip te laten lichten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer