DNV ontwerpt containerschip

Klassebureau Det Norske Veritas (DNV) heeft een eigen ontwerp gepresenteerd van een 272 meter lang containerschip met een capaciteit van 6210 teu.

DNV ontwerpt containerschip

Volgens het Noorse bedrijf resulteert toepassing van het ontwerp in meer lading met minder brandstofverbruik ten opzichte van vergelijkbare containercarriers op de markt. Het ontwerp, Quantum geheten, is gebaseerd op de behoeftes die DNV aan de hand van onderzoek heeft geïnventariseerd in de markt. Kenmerkend voor Quantum is flexibiliteit. In de praktijk zou het schip een dienstsnelheid van 21 knopen kunnen varen, maar net zo efficiënt ook minder dan 10 knopen of meer dan 22, aldus DNV. ‘Met een rompbreedte van 42,50 meter op de waterlijn blijft de stabiliteit goed, terwijl het dek van 49 meter breed de containercapaciteit opschroeft.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer