Dan werkt het zo

Als het werkt: HDG en CRS

Nu veel navigatieapparatuur van Engelse termen gebruikmaakt, is het verstandig eens naar de vertalingen van deze Engelse termen te kijken. Ze missen soms de finesse die landrotten niet snel zal opvallen, maar die voor een stuurman/vrouw of navigator van imminent belang kunnen zijn.

CRS en HDG Als het werkt
Trackpilots zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt om een track over de bodem van het vaarwater te volgen. Ze zijn, met één vinger evenwel ook in staat om over te schakelen naar varen op een kompas. Foto's Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: HDG en CRS | Schuttevaer.nl
Dan werkt het zo

Als het werkt: HDG en CRS

Nu veel navigatieapparatuur van Engelse termen gebruikmaakt, is het verstandig eens naar de vertalingen van deze Engelse termen te kijken. Ze missen soms de finesse die landrotten niet snel zal opvallen, maar die voor een stuurman/vrouw of navigator van imminent belang kunnen zijn.

CRS en HDG Als het werkt
Trackpilots zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt om een track over de bodem van het vaarwater te volgen. Ze zijn, met één vinger evenwel ook in staat om over te schakelen naar varen op een kompas. Foto's Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer