Oorlog

Bemanningslid op vrachtschip Verbena zwaargewond na raketaanval Houthi’s

Een bemanningslid is donderdag zwaargewond geraakt bij een raketaanval door Jemenitische Houthi’s op koopvaardijschip Verbena in de Golf van Aden, meldt het Amerikaanse commandocentrum CENTCOM.

Vrachtschip Verbena. Foto Vesselfinder

Het 139 meter lange schip, dat hout vervoerde onder de vlag van de republiek Palau, was onderweg van Maleisië naar Italië toen het in de Golf van Aden werd geraakt door twee kruisraketten. Die veroorzaakten brand aan boord. De bemanning zou lang aan het blussen zijn. Eén bemanningslid raakte zwaargewond. Hij werd voor verzorging naar Amerikaans marineschip USS Philippine Sea overgebracht. Zijn nationaliteit is niet medegedeeld.

Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

Schepen in de Rode Zee en de Golf van Aden, één van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld, worden al maandenlang regelmatig aangevallen door de Houthi’s uit Jemen. Zij doen dit in reactie op de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook en hebben zich solidair verklaard met de Palestijnen.

Bemanningslid op vrachtschip Verbena zwaargewond na raketaanval Houthi’s | Schuttevaer.nl
Oorlog

Bemanningslid op vrachtschip Verbena zwaargewond na raketaanval Houthi’s

Een bemanningslid is donderdag zwaargewond geraakt bij een raketaanval door Jemenitische Houthi’s op koopvaardijschip Verbena in de Golf van Aden, meldt het Amerikaanse commandocentrum CENTCOM.

Vrachtschip Verbena. Foto Vesselfinder

Het 139 meter lange schip, dat hout vervoerde onder de vlag van de republiek Palau, was onderweg van Maleisië naar Italië toen het in de Golf van Aden werd geraakt door twee kruisraketten. Die veroorzaakten brand aan boord. De bemanning zou lang aan het blussen zijn. Eén bemanningslid raakte zwaargewond. Hij werd voor verzorging naar Amerikaans marineschip USS Philippine Sea overgebracht. Zijn nationaliteit is niet medegedeeld.

Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

Schepen in de Rode Zee en de Golf van Aden, één van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld, worden al maandenlang regelmatig aangevallen door de Houthi’s uit Jemen. Zij doen dit in reactie op de Israëlische militaire operatie in de Gazastrook en hebben zich solidair verklaard met de Palestijnen.