Vattenfall start aanleg windparken

Het Zweedse energieconcern Vattenfall is met voorbereidingen begonnen voor de aanleg van de offshorewindturbineparken Hollandse Kust Zuid 1 & 2. Intussen is al een projectteam aan de slag gegaan en zijn met verschillende bedrijven contracten gesloten.

De parken Hollandse Kust Zuid 1&2 worden 22 kilometer uit de kust tussen Den Haag en IJmuiden aangelegd. In 2022 moeten zij energie gaan leveren aan het Nederlandse net. Het totale vermogen van de parken is 700 MW. Het zijn de eerste parken ter wereld die zonder overheidssubsidie worden aangelegd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Vattenfall start aanleg windparken | Schuttevaer.nl

Vattenfall start aanleg windparken

Het Zweedse energieconcern Vattenfall is met voorbereidingen begonnen voor de aanleg van de offshorewindturbineparken Hollandse Kust Zuid 1 & 2. Intussen is al een projectteam aan de slag gegaan en zijn met verschillende bedrijven contracten gesloten.

De parken Hollandse Kust Zuid 1&2 worden 22 kilometer uit de kust tussen Den Haag en IJmuiden aangelegd. In 2022 moeten zij energie gaan leveren aan het Nederlandse net. Het totale vermogen van de parken is 700 MW. Het zijn de eerste parken ter wereld die zonder overheidssubsidie worden aangelegd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer