Clair Ridge in productie

Zo’n 40 jaar nadat in 1977 op 75 kilometer ten westen van Shetland Eilanden een groot olie- en gasveld werd ontdekt, is daar nu de productie van olie en gas uit het zogeheten Clair Ridge-veld opgestart. Met BP als operator en Shell, ConocoPhillips en Chevron als partners.

Claire Ridge in productie

Geschat werd dat het veld circa zeven miljard vaten olie aan winbare reserves bevatte. De eerste fase, om een deel van het veld in productie te brengen, werd al in 2005 afgerond. Clair Ridge vormt nu de tweede fase. Hiervoor zijn twee grote platformen, die door een brug met elkaar zijn verbonden, in 140 meter diep water in de Atlantische Oceaan geïnstalleerd. De platformen zijn ontworpen om 40 jaar olie en gas te kunnen produceren. Verwacht wordt dat uit het Clair Ridge-deel van het veld 640 miljoen vaten olie kunnen worden geproduceerd, met een piekproductie van 120.000 vaten per dag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Clair Ridge in productie | Schuttevaer.nl

Clair Ridge in productie

Zo’n 40 jaar nadat in 1977 op 75 kilometer ten westen van Shetland Eilanden een groot olie- en gasveld werd ontdekt, is daar nu de productie van olie en gas uit het zogeheten Clair Ridge-veld opgestart. Met BP als operator en Shell, ConocoPhillips en Chevron als partners.

Claire Ridge in productie

Geschat werd dat het veld circa zeven miljard vaten olie aan winbare reserves bevatte. De eerste fase, om een deel van het veld in productie te brengen, werd al in 2005 afgerond. Clair Ridge vormt nu de tweede fase. Hiervoor zijn twee grote platformen, die door een brug met elkaar zijn verbonden, in 140 meter diep water in de Atlantische Oceaan geïnstalleerd. De platformen zijn ontworpen om 40 jaar olie en gas te kunnen produceren. Verwacht wordt dat uit het Clair Ridge-deel van het veld 640 miljoen vaten olie kunnen worden geproduceerd, met een piekproductie van 120.000 vaten per dag.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer