Reeks orders voor aanleg windparken Borssele I en II

Het wordt steeds duidelijker welke partijen een rol gaan spelen bij de aanleg van de windturbineparken Borssele I en II. De meest recente orders zijn gegaan naar Van Oord en DEME-dochter GeoSea. De parken verrijzen 23 kilometer uit de Zeeuwse kust in zee.

Op 16 oktober heeft windparkexploitant Ørsted een contract gesloten met Van Oord voor het transport en de aanleg van alle 94 kabels tussen de windturbines en het transformatorplatform in de twee parken. Het gaat om 167 kilometer kabel. Van Oord gaat voor dit werk de eigen kabellegger Nexus inzetten, alsmede de trencher Dig-It, die de kabels circa twee meter de zeebodem in moet graven. Het legwerk zal in 2020 worden uitgevoerd. De kabels worden geleverd door Nexans uit Frankrijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Reeks orders voor aanleg windparken Borssele I en II | Schuttevaer.nl

Reeks orders voor aanleg windparken Borssele I en II

Het wordt steeds duidelijker welke partijen een rol gaan spelen bij de aanleg van de windturbineparken Borssele I en II. De meest recente orders zijn gegaan naar Van Oord en DEME-dochter GeoSea. De parken verrijzen 23 kilometer uit de Zeeuwse kust in zee.

Op 16 oktober heeft windparkexploitant Ørsted een contract gesloten met Van Oord voor het transport en de aanleg van alle 94 kabels tussen de windturbines en het transformatorplatform in de twee parken. Het gaat om 167 kilometer kabel. Van Oord gaat voor dit werk de eigen kabellegger Nexus inzetten, alsmede de trencher Dig-It, die de kabels circa twee meter de zeebodem in moet graven. Het legwerk zal in 2020 worden uitgevoerd. De kabels worden geleverd door Nexans uit Frankrijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer