Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Reeks orders voor aanleg windparken Borssele I en II

BORSSELE

Het wordt steeds duidelijker welke partijen een rol gaan spelen bij de aanleg van de windturbineparken Borssele I en II. De meest recente orders zijn gegaan naar Van Oord en DEME-dochter GeoSea. De parken verrijzen 23 kilometer uit de Zeeuwse kust in zee.

Op 16 oktober heeft windparkexploitant Ørsted een contract gesloten met Van Oord voor het transport en de aanleg van alle 94 kabels tussen de windturbines en het transformatorplatform in de twee parken. Het gaat om 167 kilometer kabel. Van Oord gaat voor dit werk de eigen kabellegger Nexus inzetten, alsmede de trencher Dig-It, die de kabels circa twee meter de zeebodem in moet graven. Het legwerk zal in 2020 worden uitgevoerd. De kabels worden geleverd door Nexans uit Frankrijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook