Shell grootste LNG-producent

Shell heeft ongeveer een jaar na de eerste aankondiging de overname van de BG Group definitief afgerond. Hiermee was ruim 50 miljard dollar gemoeid.

De deal bracht de twee grootste producenten van vloeibaar aardgas (LNG) ter wereld bij elkaar, waardoor Shell in deze sector absoluut marktleider is geworden.
CEO Ben van Beurden heeft aangekondigd dat Shell flink gaat investeren in de Braziliaanse offshore-industrie. Doel is om daar de olie- en gasproductie te verviervoudigen. Dit houdt in dat de productie van 240.000 vaten olie-equivalent (BOE) per dag wordt verhoogd naar een miljoen vaten. Dit doel moet in 2020 zijn bereikt. Shell wordt hiermee, na Petrobras, de grootste olie- en gasproducent in Braziliaanse wateren. Samen zijn beide maatschappijen in deze regio heel actief met de opsporing en productie van olie- en gasvelden die zich onder een dikke zoutlaag bevinden. Hieronder het Libra-veld, een enorm olieveld waarvan de winbare reserves worden geschat op 12 miljard vaten olie. Van Beurden denkt deze reserves tegen concurrerende prijzen op de markt te kunnen brengen. (PAS)