Offshorevloot tegen de kant

De recessie begint ook steeds meer grip te krijgen op de offshore-activiteiten op de Noordzee.

Dit is vooral te merken aan het toenemend aantal offshorevaartuigen dat zonder werk komt te liggen. Was er eind december nog nauwelijks een bevoorrader of ankerbehandelaar te krijgen, nu liggen er al bijna veertig werkeloos tegen de kant, waarvan dertig in de Schotse havenstad Aberdeen. Een en ander heeft ook een aanzienlijk effect op de daghuur van deze schepen, die dramatisch aan het inzakken is. De daghuur voor bevoorradingsvaartuigen is de afgelopen zes weken gedaald van 17.000 naar 8500 pond, met andere woorden een halvering. De daghuur van ahts-vaartuigen daalde van 40.000 naar 12.500 pond per dag. Het laagste niveau in drie jaar. Verwacht wordt dat de prijzen nog verder zullen dalen. Ook de daghuur van booreilanden zal gaan inzakken nu de eerste booreilanden in Noordwest-Europa zonder werk komen te zitten. (PAS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Offshorevloot tegen de kant | Schuttevaer.nl

Offshorevloot tegen de kant

De recessie begint ook steeds meer grip te krijgen op de offshore-activiteiten op de Noordzee.

Dit is vooral te merken aan het toenemend aantal offshorevaartuigen dat zonder werk komt te liggen. Was er eind december nog nauwelijks een bevoorrader of ankerbehandelaar te krijgen, nu liggen er al bijna veertig werkeloos tegen de kant, waarvan dertig in de Schotse havenstad Aberdeen. Een en ander heeft ook een aanzienlijk effect op de daghuur van deze schepen, die dramatisch aan het inzakken is. De daghuur voor bevoorradingsvaartuigen is de afgelopen zes weken gedaald van 17.000 naar 8500 pond, met andere woorden een halvering. De daghuur van ahts-vaartuigen daalde van 40.000 naar 12.500 pond per dag. Het laagste niveau in drie jaar. Verwacht wordt dat de prijzen nog verder zullen dalen. Ook de daghuur van booreilanden zal gaan inzakken nu de eerste booreilanden in Noordwest-Europa zonder werk komen te zitten. (PAS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer