Video

Multraship, KNRM en Koole Contractors trekken Oceaan II los

Multraship is er zondag in geslaagd sleepboot Oceaan II los te trekken. Het bergingsbedrijf kreeg daarbij de hulp van de KNRM en Koole Contractors.

De sleper Oceaan II toen het schip nog vast lag. Foto ANP

De Oceaan II lag vast voor de kust van Zandvoort. De sleepboot van sleepdienst Sleepdienst Scheveningen kwam vast te zitten bij een poging een vastgelopen garnalenkotter los te trekken.

De garnalenkotter YM-22 Black Jack is tijdens het vissen op garnalen vastgelopen op een zandbank voor de Hollandse kust even ten zuiden van Zandvoort. Een net in de schroef was mogelijk oorzaak van de stranding. De ruim 14 meter lange kotter van Ed Reker uit Akersloot ligt sinds dinsdagnacht 22 november muurvast. De KNRM Zandvoort kreeg die nacht rond 00:45 uur een melding van stranding. Met twee reddingboten is geprobeerd de kotter vlot te trekken, maar dat is niet gelukt. De kotter ligt te hoog. Die nacht vertrok ook de Anteos van Dutch Tender Service uit Scheveningen om de kotter uit haar benarde positie te bevrijden, maar keerde uiteindelijk eveneens onverrichter zaken terug.

Oceaan II in problemen

Daarop vertrok de kleinere sleepboot Oceaan II van Sleepdienst Scheveningen. Die maakte verbinding met de YM-22 in een poging de kotter bij hoog water van de zandbank te halen. Die poging mislukte toen de sleeptros brak, die vervolgens in de schroef van de Oceaan II terechtkwam. De sleepboot raakte op drift en strandde noordelijk van de YM- 22. Gewacht moest worden op hoogwater. Bij laagwater viel de kotter helemaal droog. Er werd meteen wat rommel die om de schroef was gewikkeld verwijderd.

Hugo Kurk maakte deze fraaie drone beelden.

Multraship, KNRM en Koole Contractors trekken Oceaan II los | Schuttevaer.nl
Video

Multraship, KNRM en Koole Contractors trekken Oceaan II los

Multraship is er zondag in geslaagd sleepboot Oceaan II los te trekken. Het bergingsbedrijf kreeg daarbij de hulp van de KNRM en Koole Contractors.

De sleper Oceaan II toen het schip nog vast lag. Foto ANP

De Oceaan II lag vast voor de kust van Zandvoort. De sleepboot van sleepdienst Sleepdienst Scheveningen kwam vast te zitten bij een poging een vastgelopen garnalenkotter los te trekken.

De garnalenkotter YM-22 Black Jack is tijdens het vissen op garnalen vastgelopen op een zandbank voor de Hollandse kust even ten zuiden van Zandvoort. Een net in de schroef was mogelijk oorzaak van de stranding. De ruim 14 meter lange kotter van Ed Reker uit Akersloot ligt sinds dinsdagnacht 22 november muurvast. De KNRM Zandvoort kreeg die nacht rond 00:45 uur een melding van stranding. Met twee reddingboten is geprobeerd de kotter vlot te trekken, maar dat is niet gelukt. De kotter ligt te hoog. Die nacht vertrok ook de Anteos van Dutch Tender Service uit Scheveningen om de kotter uit haar benarde positie te bevrijden, maar keerde uiteindelijk eveneens onverrichter zaken terug.

Oceaan II in problemen

Daarop vertrok de kleinere sleepboot Oceaan II van Sleepdienst Scheveningen. Die maakte verbinding met de YM-22 in een poging de kotter bij hoog water van de zandbank te halen. Die poging mislukte toen de sleeptros brak, die vervolgens in de schroef van de Oceaan II terechtkwam. De sleepboot raakte op drift en strandde noordelijk van de YM- 22. Gewacht moest worden op hoogwater. Bij laagwater viel de kotter helemaal droog. Er werd meteen wat rommel die om de schroef was gewikkeld verwijderd.

Hugo Kurk maakte deze fraaie drone beelden.