Vakbond

Vrees voor stakingen havens oostkust VS

De Amerikaanse vakbond voor havenarbeiders International Longshoremen’s Association (ILA) heeft de onderhandelingen met de werkgeversorganisatie United States Maritime Alliance (USMX) voorlopig afgebroken en dreigt met stakingen. De reden is dat APM Terminals en Maersk Line het systeem aan de poorten hebben geautomatiseerd waardoor banen verloren gaan.

Norfolk International Terminal
De haven van Norfolk. Foto Wikipedia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Vrees voor stakingen havens oostkust VS | Schuttevaer.nl
Vakbond

Vrees voor stakingen havens oostkust VS

De Amerikaanse vakbond voor havenarbeiders International Longshoremen’s Association (ILA) heeft de onderhandelingen met de werkgeversorganisatie United States Maritime Alliance (USMX) voorlopig afgebroken en dreigt met stakingen. De reden is dat APM Terminals en Maersk Line het systeem aan de poorten hebben geautomatiseerd waardoor banen verloren gaan.

Norfolk International Terminal
De haven van Norfolk. Foto Wikipedia

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer