Kielzog

Schipper Mulder houdt het liever klein

Als jochie kon Richard Mulder (47) genieten van picknicken met zijn moeder bij sluis Gaarkeuken. Hij zag de schepen passeren en wist het zeker: ‘Later als ik groot ben, word ik schipper’. En zo geschiedde. Toch duurde het tot 2018 voordat hij een spits kocht. Hij doopte haar Silver Lining, een Amerikaanse uitdrukking voor de zilveren randjes rond wolken.

Schipper Richard Mulder voor zijn schip. 'Voor ons is een Stage V-motor net zo duur als voor een groot schip. Wij moeten er dus veel langer voor sparen. Snel vergroenen is gewoon niet te betalen.' Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schipper Mulder houdt het liever klein | Schuttevaer.nl
Kielzog

Schipper Mulder houdt het liever klein

Als jochie kon Richard Mulder (47) genieten van picknicken met zijn moeder bij sluis Gaarkeuken. Hij zag de schepen passeren en wist het zeker: ‘Later als ik groot ben, word ik schipper’. En zo geschiedde. Toch duurde het tot 2018 voordat hij een spits kocht. Hij doopte haar Silver Lining, een Amerikaanse uitdrukking voor de zilveren randjes rond wolken.

Schipper Richard Mulder voor zijn schip. 'Voor ons is een Stage V-motor net zo duur als voor een groot schip. Wij moeten er dus veel langer voor sparen. Snel vergroenen is gewoon niet te betalen.' Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer