9000 steentjes

Flip en Jeftha (10) bouwen TSHD Spauwer van Lego

Lego is populair bij kinderen en volwassenen. Michiel van den Berg uit Urk bouwde onlangs een Eurokotter. Flip van der Poel en zijn 10-jarige zoon Jeftha uit Nijkerk deden ongeveer hetzelfde, alleen ging het bij hun om de TSHD Spauwer. Hun 1,30 meter-lange Lego-Spauwer bestaat uit ongeveer 9000 steentjes, kan laden en lossen, is op afstand bestuurbaar en weegt 10 kilo. Van der Poel: ‘Een versie 2.0 is de droom.’

Flip en Jeftha van der Poel met hun Lego-Spauwer voor een echte TSHD Spauwer. (Foto Fam. Van der Poel)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Flip en Jeftha (10) bouwen TSHD Spauwer van Lego | Schuttevaer.nl
9000 steentjes

Flip en Jeftha (10) bouwen TSHD Spauwer van Lego

Lego is populair bij kinderen en volwassenen. Michiel van den Berg uit Urk bouwde onlangs een Eurokotter. Flip van der Poel en zijn 10-jarige zoon Jeftha uit Nijkerk deden ongeveer hetzelfde, alleen ging het bij hun om de TSHD Spauwer. Hun 1,30 meter-lange Lego-Spauwer bestaat uit ongeveer 9000 steentjes, kan laden en lossen, is op afstand bestuurbaar en weegt 10 kilo. Van der Poel: ‘Een versie 2.0 is de droom.’

Flip en Jeftha van der Poel met hun Lego-Spauwer voor een echte TSHD Spauwer. (Foto Fam. Van der Poel)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer