Twee doden nadat auto van pont rijdt

Bij een tragisch ongeval op de veerpont Neckarhausen-Ladenburg op de Neckar zijn zaterdag 29 september aan het begin van de avond twee personen om het leven gekomen. Hun auto stond vooraan op de pont toen die zich om 18.20 uur tijdens de overtocht langzaam in beweging zette.

Dat gebeurde net nadat de inzittenden een kaartje hadden gekocht. De auto reed door de slagboom en viel van de laadklep het water in. De kassier zegt volgens de politie nog gezien te hebben dat de remlichten kort oplichtten. In het midden van de rivier kwam het voertuig op een diepte van ongeveer twee meter op zijn dak terecht.

De twee inzittenden, een 86-jarige man en een 76-jarige vrouw, zaten nog in de auto. Het lukte de politie, de brandweer, de DLRG en brandweerduikers pas om 20.50 uur met behulp van een luchtkussen de auto te bergen. De twee inzittenden waren overleden.
De scheepvaart op de Neckar werd tijdens de reddingsactie gestremd tussen Feudenheim en Schwabenheim. De Wasserschutzpolizei Mannheim doet onderzoek naar de oorzaak. (BO)

Twee doden nadat auto van pont rijdt | Schuttevaer.nl

Twee doden nadat auto van pont rijdt

Bij een tragisch ongeval op de veerpont Neckarhausen-Ladenburg op de Neckar zijn zaterdag 29 september aan het begin van de avond twee personen om het leven gekomen. Hun auto stond vooraan op de pont toen die zich om 18.20 uur tijdens de overtocht langzaam in beweging zette.

Dat gebeurde net nadat de inzittenden een kaartje hadden gekocht. De auto reed door de slagboom en viel van de laadklep het water in. De kassier zegt volgens de politie nog gezien te hebben dat de remlichten kort oplichtten. In het midden van de rivier kwam het voertuig op een diepte van ongeveer twee meter op zijn dak terecht.

De twee inzittenden, een 86-jarige man en een 76-jarige vrouw, zaten nog in de auto. Het lukte de politie, de brandweer, de DLRG en brandweerduikers pas om 20.50 uur met behulp van een luchtkussen de auto te bergen. De twee inzittenden waren overleden.
De scheepvaart op de Neckar werd tijdens de reddingsactie gestremd tussen Feudenheim en Schwabenheim. De Wasserschutzpolizei Mannheim doet onderzoek naar de oorzaak. (BO)