Vijf grote coöperaties vlechten een vangnet

De vijf grootste samenwerkingsverbanden van particuliere Nederlandse schippers in de binnenvaart gaan samen de nieuwe Onderneming van Samenwerkingsverbanden (OSB) oprichten. De OSB moet ondernemers in financiële nood de mogelijkheid bieden tijdelijk uit de vaart te gaan. Zodra de vrachtprijzen aantrekken, kunnen deze schepen weer in de vaart worden gebracht.

Door Marja de Vet

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (34)

  • Beste lezers.
    Met de stiligregeling zoals die in het bericht beschreven staat is op zich een goed idee. Maar houd u rekening met de afschrijving als er leningen bevroren worden en de afschrijving gaat door dan heeft u een probleem op langeren termijn.
    Een tweede probleem is de juridische eigenaar, Als u als ondernemer failliet verklaard wordt door de hypotheek verstrekker dan bent u na drie jaar gesaneerd.Als u het zelf aanvraagd blijft u tot aan u overlijden in de bijstand.
    De bank heeft belang bij hoge boekwaarde van het schip en de ondernemer die juridisch aanspraakelijk blijft.Ga colectief, gezamelijk de banken hiermee onder druk zetten.Als u de bank een voorstel zou doen om 25% van de lening kwijt te schelden dan hebben beide daar voordeel bij. n.m. bij een fiallischement gaat 50% van de waarde verloren. Dus als u met de regeling mee wilt doen ga in onderhandeling met de bank, of overheid wat betreft de afschrijving. Anders bent u nu niet nat maar over tien jaar.

    Veel succes

    Geplaatst door: oppassen op
  • Als dit samenwerkingsverbander voor zorgt, dat de vrachtprijs weer op of boven kostprijs komt: PRIMA. Onder kostprijs versta ik ook de aflossing en reservering voor onderhoud resp. groot onderhoud.
    Ben wel benieuwd hoe dit verder gestalte gaat krijgen; haast is geboden
    mvgr.Jan Godschalk

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Waarom moet dit? Allemaal grootheidswaanzin gehad, bergen konden niet hoog genoeg zijn. Lekker die schippers die het nu niet op een gewone manier redden, naar de klote laten gaan. Is de enige goede redding. Heb gezien dat ze graan aannamen in R.dam, voor 1.25 € de ton, mag je wel een 4500 tonner hebben, kostendekkend varen is onmogelijk. zeiden ook: DE BANK SPONSORT. Maar ze maken wel de markt kapot. Het is echt ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.

    Geplaatst door: Johan. T op
  • Naar verluid zijn de organisatie’s achter OSB reeds voortijdig naar buiten gekomen wegens ‘aanstaande ontwikkelingen’?
    Mijn interpretatie is dat de OSB als een zelfstandige organisatie gaat draaien, wat dus géén directe conflicten met de (leden van) deelnemende organisatie’s op zou moeten leveren..
    Duidelijk is dat er nog een hoop vragen beantwoord moeten worden..
    Laten we dus proberen niet te veel te speculeren maar proberen ons op de feiten te concentreren..
    Persoonlijk lijkt het me een kansrijk initiatief.

    Geplaatst door: Harm op
  • Wij kunnen ook wachten tot de staat alles in de hand heeft, dan onstaat er een cultuurtje net als in het voormalige oosten, zoals de BM en de Labe schepen enz. Een vangnet flechten, hahahahahah

    Geplaatst door: viooltje op
  • Dat vangnet houd dat dan ook in dat de Eubo leden werk krijgen van de andere coöperatie’s ? En bij deze Coöperatie op een lijst komen te staan tot ze aan de beurt zijn voor een reis ?
    Zodat het werk zo eerlijk mogelijk verdeeld word .

    OF GAAN DE LEDEN VOOR ! ! ! !

    Dan heeft dit plan helemaal geen zin want wat er staat gaat echt nergens over !

    Vier van de 5 gaan ACQUIREREN ( krijgen,verwerven van m.n. klanten ) Om schepen van leden aan het werk te houden . ( vallen hier ook de Eubo leden onder ? )

    En de Eubo probeert met informatie de vrachttarieven op een hoger plan te krijgen .

    Woordvoerder en NPRC-Commissaris Jan Kruisinga zegt . In deze slechte tijd willen binnenvaartondernemers zich graag aansluiten bij een samenwerkingsverband . Maar de bestaande leden willen er GEEN leden bij !

    Ze willen er geen leden bij maar gaan wel het werk met de Eubo leden delen ?

    Ik zie het nergens staan Eubo heeft geen werk en gaat zich richten op de vrachttarieven . Waarom zou dan de Eubo samen gaan werken met al die andere coöperatie’s ? Tarieven omhoog is een verschrikkelijk goed idee . Wie kan hier nou op tegen zijn ! Maar waar zit het voordeel van de Eubo leden ?

    Wie het plan wel begrijpt mag het uitleggen .

    Volgens mij kan je het werk beter verdelen en op je beurt wachten voor een goed tarief dan mekaar kapot concurreren ! Maar ja wie ben ik ? Ik ben ook maar een sukkel die met een stuk ijzer in zijn maag zit . Waar geen Euro mee te verdienen is !

    Synergie !

    Mvg.
    Roel Koopmans ms Santiago

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • Het plan kan wat wezen.
    leg inderdaad de schepen stil die technisch failliet zijn.
    zo kunnen de gezonde bedrijven wel overleven en die hoeven niet tegen valse concurentie te varen.
    is het echter geen idee om de schipper/eigenaar die hem verplicht moet stil leggen ook de stillig tijd een uitkering te geven.
    het aanbieden als aflosser geeft een overcapaciteit op de markt van schippers.
    gaan we hier dan ook met stuntprijzen werken??
    de speculanten , gokkers, geen ondernemers zijnde dus hebben al genoeg verziekt.
    ben benieuwd naar het idee van teveel personeel op de markt.

    Geplaatst door: Marco op
  • De OSB gaat het economische beheer overnemen van stilliggende schepen. Wat wordt hiermee bedoeld,kan iemand mij dat uitleggen? Daarnaast gaat de OSB lading zoeken. Voor wie dan? Voor die zelfde stilliggende schepen?

    Geplaatst door: Ik zie het voordeel nog niet op
  • Niemand is gebaad bij openbare verkoping. Dit lijkt een plan met lange termijn visie, die tijdens de looptijd bijgesteld kan worden. De schipper weinig geld kost alleen veel inzet.
    Wat is daar mis mee? Alleen ik zie ook economisch zaken er bij betrokken is. Hoe snel kunnen die gasten schakelen, nu de regering op zijn gat ligt?

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Het enige wat echt helpt is 5 prepaid simkaartjes kopen en die verdelen onder de 5 samenwerkingsverbanden (en niet registreren) en alle werk wat wordt aangeboden in goed overleg niet onder een een afgesproken kostprijs kontrakten en los werk aannemen.
    En de leden op straffe van schorsing verbieden op de vrije markt alsnog de tarieven onderuit te halen.
    Datzou helpen.

    Geplaatst door: jos meijer op
  • Ikke,het is wel bedroevend zoals jij schrijft.Allemachtig!

    Geplaatst door: Varensvrouw op
  • khoef met schrijven niet mn geld teverdienen.dan was ik wel schrijver geworden wel met varen en rekenen…

    Geplaatst door: ikke op
  • Doordat dit plan allemaal nog wat vaag is kun je in mijn ogen nog niet voor of tegen zijn.Immers het kostenplaatje en uitvoeringen hiervan worden nog niet benoemd.(dit was ook zo bij gelijke plannen van crisisberaad).Ik ga er dan ook van uit dat dit met de leden van betrokkenen partijen besproken is hoe zij dit kostenplaatje als leden moeten gaan ophoesten.Anders is dit gehele inititief in mijn ogen niet anders als het oplegplan van het crisisberaad.Rest mij de vraag waarom moet er een coöperatie worden opgericht om schepen stil te leggen?Kunnen banken dit niet zelf?Het is zo simpel de tarieven moeten omhoog en met alles wat je verzint aan plannen gaat de nma ertegen in want dat is nu net niet de bedoeling.Schippers vraag meer vracht of weiger.

    Geplaatst door: mvg BG op
  • @ bedenkelijk.
    Dus weer zo’n zinloze reactie die nergens op slaat.
    Waar in het hele verhaal staat er geschreven dat er gedeeld zou moeten worden??
    Het gaat er toch alleen om die schepen uit de vaart te nemen zodat u die blijkbaar altijd alles goed gedaan heeft en nog op rozen leeft het nog beter kan krijgen door het wegvallen van de extreme overcapaciteit.
    Maar het is natuurlijk altijd makkelijker een plan af te breken dan het positief te benaderen.

    Kees

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Tja, Ikke(?) als ik zulke onzin zou schrijven op een openbare site, zou ik mijn naam er ook niet onder durven zetten.
    De wildste verhalen gaan in het rond over de NPRC, waar haalt men deze onzin toch vandaan? Veel mensen denken beter te weten hoe het contract is afgesloten dan de leden zelf. Je denkt toch zeker niet werkelijk dat er geld achteraan gaat uit ‘de pot’?
    Bovendien, denken jullie nu werkelijk dat degene die het contract had, weer voor 9,- heeft ingeschreven? Naar verluid hadden deze voor 0,25 meer ingeschreven, en nu duikt de NPRC volgens velen effe 2,5 Euro onder de prijs…dat is dus gewoon niet zo.
    Feit is natuurlijk dat het te weinig is en dat er een groot spanningsveld zit tussen een contract af te sluiten voor de leden en een acceptabele vrachtprijs. Net zo als op dit moment iedere ondernemer daar mee zit, zit de NPRC daar ook mee.
    Probeer je eens in een ander te verplaatsen ipv lekker anoniem onzin lopen te roepen op een openbare site zonder een woord goed te schrijven. Komt echt volwassen over op deze manier. Leuk voor de mensen die de binnenvaart wat minder goed kennen.

    In ieder geval succes.

    Geplaatst door: Roel Eerkes op
  • Ik vraag mij af wie al die voorstanders zijn? Bent U zo sociaal dat U wilt delen en heeft U zoveel medelijden men mensen omdat hun schip minder waard word? Of horen de voorstanders zelf tot de grote probleemgevallen? Nu ben ik heel duidelijk probleemgevallen eruit waarde van de te dure schepen moeten afgewaardeerd worden. Pas dan zullen wij met een gezonde binnenvaart kunnen concureren met andere vervoersmodaliteiten
    En als U de vracht te laag vind niet aannemen er lopen nog steeds geen bevrachters met pistolen rond.

    Geplaatst door: bedenkelijk op
  • nee het is : 5 euro/ zo hebben ze het binnen gekregen…. betalen zelf 1-1,5e betalen zelf bij uit de pot… dus is ook tendode opgeschreven die nprc.is net zoiets als griekenland.zich veel mooier voor doen dan zijn

    Geplaatst door: ikke op
  • Wie heeft het werk van heilbronn overgenomen NPRC ja voor 6.50euris dus NIEDRIGE PRIJZEN ROTTE CONTRACTEN (NPRC)en nou willen ze iets gaan doen hahahahaha

    Geplaatst door: Tja op
  • Als dat het idee is, de ondernemers er even tussen uit de halen die het niet meer kunnen opbrengen, met medewerking van de banken PRIMA zolang de ondernemers die tussen haakjes het wel kunnen bolwerken maar NIET ervoor op hoeven te draaien….
    Als dat wel het geval is dan blijven we maar aan knoeien want dan liggen zij “lekker” tegen de kant “mooi” te wezen en het normaal gefinancierde werkvolk mag alsnog de kastanjes uit het vuur halen…

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • Effe in duidelijke taal, de bedoeling is om schippers die het niet meer kunnen opbrengen een uitweg te geven door in overleg met banken en overige instanties de schepen uit de vaart te nemen, de hyphotheek te laten bevriezen en een uitkering te geven om te kunnen leven.
    Wanneer de vrachtopbrengst weer tot een aanvaardbaar peil is gekomen, dan die schepen terug te laten komen in de markt als dit ze,n eigen aandiend.
    Om zo het herstel in de binnenvaart te bevorderen en om openbare verkopingen te voorkomen wat een effect met zich zal meebrengen waar alle binnenvaartondernemers de dupe van zullen gaan worden. Dit is het vehaal wat ik van dichtbij heb gehoord dus ja, niets op tegen, ik kan niets verzinnen alleen moet het wel snel geregeld worden voor het te laat is als ze het uberhaubt voor elkaar kunnen krijgen.
    Veel succes voor de mensen die hier mee bezig zijn.

    Geplaatst door: Ook Voorstander op
  • schijt toch uit.. als iedereen nou eens niet aan neemt zoals ik voor lage vrachten dan was er niet zon erge crissis zoals nu.. ik kom niet anders dan schepen tegen dus dr is werk zat. gewoon niet voor 4,8 naar dilllingen varen zo moeilijk is dat toc niet? ik kan het niet in n eentje maar ik hebwel gezond verstand … tja ik kan niet typen maar we rekenen ….

    Geplaatst door: ikke op
  • Ik weet niet of ik de enigste ben die de zin zo leest: De verwachting is dat na enige jaren de aanloopkosten een perspectief kan worden geboden…..
    We moeten dus gewoon alsnog jaren aanmodderen met dit ‘idee”?
    Wie kan mij een positieve kijk geven op dit zoveelste idee….
    Er staat dat er geen commentaar gegeven mag worden op de schuldige…. Diegene zijn toch de schuldige, die “goede rekenwonders van ondernemers” die tegen elke prijs door blijven varen
    Als er gewoon werd aangenomen tegen een fatsoenlijk vrachtentarief, dan hoefde er de helft minder geschreeuwd en of gevaren te worden Want de hoeveelheid werk was en blijft hetzelfde dus alsnog te weinig

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • IKKE heb te veel last van stemmetjes in m,n hoofd
    Denk nou is na nu vaar je misschien wel die 800,- euro op wij varen met een 110 meter ook nog goed(een heel stukje meer als 800,-) maar je bevrachter/ontvanger moet op den duur toch ook zakken met ze,n prijs dit is zo kortzichtig want er is wel zeker wat aan de hand in de binnenvaart dus als er niets gebeurt zal je het volgend jaar niet meer hebben anders ben je een echte geluksvogel want dat is geen kunde, (je collega,s met een 1200 tonner verdienen dit echt niet allemaal net zoals er 110 meters varen die meer verdienen als 800,- alleen zijn het er jammer genoeg niet veel)
    IK KIJK IETS VERDER ALS MORGEN

    Geplaatst door: Vooooorstander op
  • @ikke,als je net zo denkt als dat je schrijft,komt het vast goed met je.

    Geplaatst door: p op
  • ik heb een schip. en wil niet verhuisze maar maar ben wel met sjaak eens. faiete late gaan die niet meer kunnen betalen, en die genene die voor telage vrachten varen,bv.. 24oo ton dag huur voor 800 e…. k ben de helft kleiner en ik heb ook 800e!!! dus wie doer er iets fout

    Geplaatst door: ikke op
  • Mensen niet meer reageren op Sjaak (binnenvaartondergraver) die man/puber is niet wijzer en smeekt om aandacht en die heeft t,ie nu al te veel gehad. Reageer liever op het plan mijn reactie: ja, goed plan hopen dat dit wat gaat worden daar zijn we allemaal mee geholpen of het nu een Damco idee is ja of nee dat doet er niet toe,
    Groetjes van een binnenvaartgever want zo voel ik mijn inmiddels met deze vrachtprijzen

    Geplaatst door: Binnenvaartondergever op
  • Je zou gaan denken dat die “Sjaak” een slechte bevrachter is of zoiets die al aanvoeld dat hij de strijd gaat verliezen,een soort d-day zullen we maar zeggen.

    Geplaatst door: geen bevrachter op
  • ik denk dat Sjaak,nadat hij z’n krantewijkje gedaan had,niks te doen had en uit verveling wat ging schrijven.SUKKEL!!!!

    Geplaatst door: p op
  • Beste Sjaak, het enige dat ik kan verzinnen waarom je tegen dit plan ben is dat je zit te wachten op een openbare verkoop om een schip te kopen ik geloof niet dat je nu eigenaar ben van een schip anders sprak je wel anders

    Geplaatst door: Vooooorstander op
  • Vooral die EUBO was wel een succes hoor…

    Geplaatst door: Marc op
  • Naar mijn idee een veel beter plan als de stillig regeling hiermee gaan de schepen die het niet meer opvaren of te wel die gewoon te veel hyphotheek hebben tegen de dijk aan je laat door dit plan de banken mede opdraaien.
    Dit is volgens mijn de juiste oplossing sjaak met een openbare verkoping gaan we echt niets opschieten die schepen komen weer terug in de vaart en daarmee blijven we nog jaren in de problemen zitten door overcapiciteit dit is de enige juiste oplossing ik ben voor dit is ook een goed plan voor de gezonde bedrijven wij zijn zeer blij met dit plan nu maar hopen dat die nma het niet tegen gaan houden anders kost het de hele binnenvaart ze,n kop,
    eindelijk een goed plan veeeeeel beter als de stilligregeling succes hiermee

    Geplaatst door: Vooooorstander op
  • binnen een paar jaar verbetert de markt van zelf .
    waar zitten die binnenvaart ondernemers of moet ik terug schipper zeggen.

    Geplaatst door: sjaak op
  • weer 6maand bla bla bla .
    er is maar één oplossing openbare verkoping.

    Geplaatst door: sjaak op
  • Nou nog een samenwerkingsverband !!!
    We gaan terug naar de tijd van DAMCO vroeger …..!!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: Schipper op

Reageer

Vijf grote coöperaties vlechten een vangnet | Schuttevaer.nl

Vijf grote coöperaties vlechten een vangnet

De vijf grootste samenwerkingsverbanden van particuliere Nederlandse schippers in de binnenvaart gaan samen de nieuwe Onderneming van Samenwerkingsverbanden (OSB) oprichten. De OSB moet ondernemers in financiële nood de mogelijkheid bieden tijdelijk uit de vaart te gaan. Zodra de vrachtprijzen aantrekken, kunnen deze schepen weer in de vaart worden gebracht.

Door Marja de Vet

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (34)

  • Beste lezers.
    Met de stiligregeling zoals die in het bericht beschreven staat is op zich een goed idee. Maar houd u rekening met de afschrijving als er leningen bevroren worden en de afschrijving gaat door dan heeft u een probleem op langeren termijn.
    Een tweede probleem is de juridische eigenaar, Als u als ondernemer failliet verklaard wordt door de hypotheek verstrekker dan bent u na drie jaar gesaneerd.Als u het zelf aanvraagd blijft u tot aan u overlijden in de bijstand.
    De bank heeft belang bij hoge boekwaarde van het schip en de ondernemer die juridisch aanspraakelijk blijft.Ga colectief, gezamelijk de banken hiermee onder druk zetten.Als u de bank een voorstel zou doen om 25% van de lening kwijt te schelden dan hebben beide daar voordeel bij. n.m. bij een fiallischement gaat 50% van de waarde verloren. Dus als u met de regeling mee wilt doen ga in onderhandeling met de bank, of overheid wat betreft de afschrijving. Anders bent u nu niet nat maar over tien jaar.

    Veel succes

    Geplaatst door: oppassen op
  • Als dit samenwerkingsverbander voor zorgt, dat de vrachtprijs weer op of boven kostprijs komt: PRIMA. Onder kostprijs versta ik ook de aflossing en reservering voor onderhoud resp. groot onderhoud.
    Ben wel benieuwd hoe dit verder gestalte gaat krijgen; haast is geboden
    mvgr.Jan Godschalk

    Geplaatst door: Jan Godschalk op
  • Waarom moet dit? Allemaal grootheidswaanzin gehad, bergen konden niet hoog genoeg zijn. Lekker die schippers die het nu niet op een gewone manier redden, naar de klote laten gaan. Is de enige goede redding. Heb gezien dat ze graan aannamen in R.dam, voor 1.25 € de ton, mag je wel een 4500 tonner hebben, kostendekkend varen is onmogelijk. zeiden ook: DE BANK SPONSORT. Maar ze maken wel de markt kapot. Het is echt ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.

    Geplaatst door: Johan. T op
  • Naar verluid zijn de organisatie’s achter OSB reeds voortijdig naar buiten gekomen wegens ‘aanstaande ontwikkelingen’?
    Mijn interpretatie is dat de OSB als een zelfstandige organisatie gaat draaien, wat dus géén directe conflicten met de (leden van) deelnemende organisatie’s op zou moeten leveren..
    Duidelijk is dat er nog een hoop vragen beantwoord moeten worden..
    Laten we dus proberen niet te veel te speculeren maar proberen ons op de feiten te concentreren..
    Persoonlijk lijkt het me een kansrijk initiatief.

    Geplaatst door: Harm op
  • Wij kunnen ook wachten tot de staat alles in de hand heeft, dan onstaat er een cultuurtje net als in het voormalige oosten, zoals de BM en de Labe schepen enz. Een vangnet flechten, hahahahahah

    Geplaatst door: viooltje op
  • Dat vangnet houd dat dan ook in dat de Eubo leden werk krijgen van de andere coöperatie’s ? En bij deze Coöperatie op een lijst komen te staan tot ze aan de beurt zijn voor een reis ?
    Zodat het werk zo eerlijk mogelijk verdeeld word .

    OF GAAN DE LEDEN VOOR ! ! ! !

    Dan heeft dit plan helemaal geen zin want wat er staat gaat echt nergens over !

    Vier van de 5 gaan ACQUIREREN ( krijgen,verwerven van m.n. klanten ) Om schepen van leden aan het werk te houden . ( vallen hier ook de Eubo leden onder ? )

    En de Eubo probeert met informatie de vrachttarieven op een hoger plan te krijgen .

    Woordvoerder en NPRC-Commissaris Jan Kruisinga zegt . In deze slechte tijd willen binnenvaartondernemers zich graag aansluiten bij een samenwerkingsverband . Maar de bestaande leden willen er GEEN leden bij !

    Ze willen er geen leden bij maar gaan wel het werk met de Eubo leden delen ?

    Ik zie het nergens staan Eubo heeft geen werk en gaat zich richten op de vrachttarieven . Waarom zou dan de Eubo samen gaan werken met al die andere coöperatie’s ? Tarieven omhoog is een verschrikkelijk goed idee . Wie kan hier nou op tegen zijn ! Maar waar zit het voordeel van de Eubo leden ?

    Wie het plan wel begrijpt mag het uitleggen .

    Volgens mij kan je het werk beter verdelen en op je beurt wachten voor een goed tarief dan mekaar kapot concurreren ! Maar ja wie ben ik ? Ik ben ook maar een sukkel die met een stuk ijzer in zijn maag zit . Waar geen Euro mee te verdienen is !

    Synergie !

    Mvg.
    Roel Koopmans ms Santiago

    Geplaatst door: Roel Koopmans op
  • Het plan kan wat wezen.
    leg inderdaad de schepen stil die technisch failliet zijn.
    zo kunnen de gezonde bedrijven wel overleven en die hoeven niet tegen valse concurentie te varen.
    is het echter geen idee om de schipper/eigenaar die hem verplicht moet stil leggen ook de stillig tijd een uitkering te geven.
    het aanbieden als aflosser geeft een overcapaciteit op de markt van schippers.
    gaan we hier dan ook met stuntprijzen werken??
    de speculanten , gokkers, geen ondernemers zijnde dus hebben al genoeg verziekt.
    ben benieuwd naar het idee van teveel personeel op de markt.

    Geplaatst door: Marco op
  • De OSB gaat het economische beheer overnemen van stilliggende schepen. Wat wordt hiermee bedoeld,kan iemand mij dat uitleggen? Daarnaast gaat de OSB lading zoeken. Voor wie dan? Voor die zelfde stilliggende schepen?

    Geplaatst door: Ik zie het voordeel nog niet op
  • Niemand is gebaad bij openbare verkoping. Dit lijkt een plan met lange termijn visie, die tijdens de looptijd bijgesteld kan worden. De schipper weinig geld kost alleen veel inzet.
    Wat is daar mis mee? Alleen ik zie ook economisch zaken er bij betrokken is. Hoe snel kunnen die gasten schakelen, nu de regering op zijn gat ligt?

    Geplaatst door: subaru rijder op
  • Het enige wat echt helpt is 5 prepaid simkaartjes kopen en die verdelen onder de 5 samenwerkingsverbanden (en niet registreren) en alle werk wat wordt aangeboden in goed overleg niet onder een een afgesproken kostprijs kontrakten en los werk aannemen.
    En de leden op straffe van schorsing verbieden op de vrije markt alsnog de tarieven onderuit te halen.
    Datzou helpen.

    Geplaatst door: jos meijer op
  • Ikke,het is wel bedroevend zoals jij schrijft.Allemachtig!

    Geplaatst door: Varensvrouw op
  • khoef met schrijven niet mn geld teverdienen.dan was ik wel schrijver geworden wel met varen en rekenen…

    Geplaatst door: ikke op
  • Doordat dit plan allemaal nog wat vaag is kun je in mijn ogen nog niet voor of tegen zijn.Immers het kostenplaatje en uitvoeringen hiervan worden nog niet benoemd.(dit was ook zo bij gelijke plannen van crisisberaad).Ik ga er dan ook van uit dat dit met de leden van betrokkenen partijen besproken is hoe zij dit kostenplaatje als leden moeten gaan ophoesten.Anders is dit gehele inititief in mijn ogen niet anders als het oplegplan van het crisisberaad.Rest mij de vraag waarom moet er een coöperatie worden opgericht om schepen stil te leggen?Kunnen banken dit niet zelf?Het is zo simpel de tarieven moeten omhoog en met alles wat je verzint aan plannen gaat de nma ertegen in want dat is nu net niet de bedoeling.Schippers vraag meer vracht of weiger.

    Geplaatst door: mvg BG op
  • @ bedenkelijk.
    Dus weer zo’n zinloze reactie die nergens op slaat.
    Waar in het hele verhaal staat er geschreven dat er gedeeld zou moeten worden??
    Het gaat er toch alleen om die schepen uit de vaart te nemen zodat u die blijkbaar altijd alles goed gedaan heeft en nog op rozen leeft het nog beter kan krijgen door het wegvallen van de extreme overcapaciteit.
    Maar het is natuurlijk altijd makkelijker een plan af te breken dan het positief te benaderen.

    Kees

    Geplaatst door: C.de Vette op
  • Tja, Ikke(?) als ik zulke onzin zou schrijven op een openbare site, zou ik mijn naam er ook niet onder durven zetten.
    De wildste verhalen gaan in het rond over de NPRC, waar haalt men deze onzin toch vandaan? Veel mensen denken beter te weten hoe het contract is afgesloten dan de leden zelf. Je denkt toch zeker niet werkelijk dat er geld achteraan gaat uit ‘de pot’?
    Bovendien, denken jullie nu werkelijk dat degene die het contract had, weer voor 9,- heeft ingeschreven? Naar verluid hadden deze voor 0,25 meer ingeschreven, en nu duikt de NPRC volgens velen effe 2,5 Euro onder de prijs…dat is dus gewoon niet zo.
    Feit is natuurlijk dat het te weinig is en dat er een groot spanningsveld zit tussen een contract af te sluiten voor de leden en een acceptabele vrachtprijs. Net zo als op dit moment iedere ondernemer daar mee zit, zit de NPRC daar ook mee.
    Probeer je eens in een ander te verplaatsen ipv lekker anoniem onzin lopen te roepen op een openbare site zonder een woord goed te schrijven. Komt echt volwassen over op deze manier. Leuk voor de mensen die de binnenvaart wat minder goed kennen.

    In ieder geval succes.

    Geplaatst door: Roel Eerkes op
  • Ik vraag mij af wie al die voorstanders zijn? Bent U zo sociaal dat U wilt delen en heeft U zoveel medelijden men mensen omdat hun schip minder waard word? Of horen de voorstanders zelf tot de grote probleemgevallen? Nu ben ik heel duidelijk probleemgevallen eruit waarde van de te dure schepen moeten afgewaardeerd worden. Pas dan zullen wij met een gezonde binnenvaart kunnen concureren met andere vervoersmodaliteiten
    En als U de vracht te laag vind niet aannemen er lopen nog steeds geen bevrachters met pistolen rond.

    Geplaatst door: bedenkelijk op
  • nee het is : 5 euro/ zo hebben ze het binnen gekregen…. betalen zelf 1-1,5e betalen zelf bij uit de pot… dus is ook tendode opgeschreven die nprc.is net zoiets als griekenland.zich veel mooier voor doen dan zijn

    Geplaatst door: ikke op
  • Wie heeft het werk van heilbronn overgenomen NPRC ja voor 6.50euris dus NIEDRIGE PRIJZEN ROTTE CONTRACTEN (NPRC)en nou willen ze iets gaan doen hahahahaha

    Geplaatst door: Tja op
  • Als dat het idee is, de ondernemers er even tussen uit de halen die het niet meer kunnen opbrengen, met medewerking van de banken PRIMA zolang de ondernemers die tussen haakjes het wel kunnen bolwerken maar NIET ervoor op hoeven te draaien….
    Als dat wel het geval is dan blijven we maar aan knoeien want dan liggen zij “lekker” tegen de kant “mooi” te wezen en het normaal gefinancierde werkvolk mag alsnog de kastanjes uit het vuur halen…

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • Effe in duidelijke taal, de bedoeling is om schippers die het niet meer kunnen opbrengen een uitweg te geven door in overleg met banken en overige instanties de schepen uit de vaart te nemen, de hyphotheek te laten bevriezen en een uitkering te geven om te kunnen leven.
    Wanneer de vrachtopbrengst weer tot een aanvaardbaar peil is gekomen, dan die schepen terug te laten komen in de markt als dit ze,n eigen aandiend.
    Om zo het herstel in de binnenvaart te bevorderen en om openbare verkopingen te voorkomen wat een effect met zich zal meebrengen waar alle binnenvaartondernemers de dupe van zullen gaan worden. Dit is het vehaal wat ik van dichtbij heb gehoord dus ja, niets op tegen, ik kan niets verzinnen alleen moet het wel snel geregeld worden voor het te laat is als ze het uberhaubt voor elkaar kunnen krijgen.
    Veel succes voor de mensen die hier mee bezig zijn.

    Geplaatst door: Ook Voorstander op
  • schijt toch uit.. als iedereen nou eens niet aan neemt zoals ik voor lage vrachten dan was er niet zon erge crissis zoals nu.. ik kom niet anders dan schepen tegen dus dr is werk zat. gewoon niet voor 4,8 naar dilllingen varen zo moeilijk is dat toc niet? ik kan het niet in n eentje maar ik hebwel gezond verstand … tja ik kan niet typen maar we rekenen ….

    Geplaatst door: ikke op
  • Ik weet niet of ik de enigste ben die de zin zo leest: De verwachting is dat na enige jaren de aanloopkosten een perspectief kan worden geboden…..
    We moeten dus gewoon alsnog jaren aanmodderen met dit ‘idee”?
    Wie kan mij een positieve kijk geven op dit zoveelste idee….
    Er staat dat er geen commentaar gegeven mag worden op de schuldige…. Diegene zijn toch de schuldige, die “goede rekenwonders van ondernemers” die tegen elke prijs door blijven varen
    Als er gewoon werd aangenomen tegen een fatsoenlijk vrachtentarief, dan hoefde er de helft minder geschreeuwd en of gevaren te worden Want de hoeveelheid werk was en blijft hetzelfde dus alsnog te weinig

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • IKKE heb te veel last van stemmetjes in m,n hoofd
    Denk nou is na nu vaar je misschien wel die 800,- euro op wij varen met een 110 meter ook nog goed(een heel stukje meer als 800,-) maar je bevrachter/ontvanger moet op den duur toch ook zakken met ze,n prijs dit is zo kortzichtig want er is wel zeker wat aan de hand in de binnenvaart dus als er niets gebeurt zal je het volgend jaar niet meer hebben anders ben je een echte geluksvogel want dat is geen kunde, (je collega,s met een 1200 tonner verdienen dit echt niet allemaal net zoals er 110 meters varen die meer verdienen als 800,- alleen zijn het er jammer genoeg niet veel)
    IK KIJK IETS VERDER ALS MORGEN

    Geplaatst door: Vooooorstander op
  • @ikke,als je net zo denkt als dat je schrijft,komt het vast goed met je.

    Geplaatst door: p op
  • ik heb een schip. en wil niet verhuisze maar maar ben wel met sjaak eens. faiete late gaan die niet meer kunnen betalen, en die genene die voor telage vrachten varen,bv.. 24oo ton dag huur voor 800 e…. k ben de helft kleiner en ik heb ook 800e!!! dus wie doer er iets fout

    Geplaatst door: ikke op
  • Mensen niet meer reageren op Sjaak (binnenvaartondergraver) die man/puber is niet wijzer en smeekt om aandacht en die heeft t,ie nu al te veel gehad. Reageer liever op het plan mijn reactie: ja, goed plan hopen dat dit wat gaat worden daar zijn we allemaal mee geholpen of het nu een Damco idee is ja of nee dat doet er niet toe,
    Groetjes van een binnenvaartgever want zo voel ik mijn inmiddels met deze vrachtprijzen

    Geplaatst door: Binnenvaartondergever op
  • Je zou gaan denken dat die “Sjaak” een slechte bevrachter is of zoiets die al aanvoeld dat hij de strijd gaat verliezen,een soort d-day zullen we maar zeggen.

    Geplaatst door: geen bevrachter op
  • ik denk dat Sjaak,nadat hij z’n krantewijkje gedaan had,niks te doen had en uit verveling wat ging schrijven.SUKKEL!!!!

    Geplaatst door: p op
  • Beste Sjaak, het enige dat ik kan verzinnen waarom je tegen dit plan ben is dat je zit te wachten op een openbare verkoop om een schip te kopen ik geloof niet dat je nu eigenaar ben van een schip anders sprak je wel anders

    Geplaatst door: Vooooorstander op
  • Vooral die EUBO was wel een succes hoor…

    Geplaatst door: Marc op
  • Naar mijn idee een veel beter plan als de stillig regeling hiermee gaan de schepen die het niet meer opvaren of te wel die gewoon te veel hyphotheek hebben tegen de dijk aan je laat door dit plan de banken mede opdraaien.
    Dit is volgens mijn de juiste oplossing sjaak met een openbare verkoping gaan we echt niets opschieten die schepen komen weer terug in de vaart en daarmee blijven we nog jaren in de problemen zitten door overcapiciteit dit is de enige juiste oplossing ik ben voor dit is ook een goed plan voor de gezonde bedrijven wij zijn zeer blij met dit plan nu maar hopen dat die nma het niet tegen gaan houden anders kost het de hele binnenvaart ze,n kop,
    eindelijk een goed plan veeeeeel beter als de stilligregeling succes hiermee

    Geplaatst door: Vooooorstander op
  • binnen een paar jaar verbetert de markt van zelf .
    waar zitten die binnenvaart ondernemers of moet ik terug schipper zeggen.

    Geplaatst door: sjaak op
  • weer 6maand bla bla bla .
    er is maar één oplossing openbare verkoping.

    Geplaatst door: sjaak op
  • Nou nog een samenwerkingsverband !!!
    We gaan terug naar de tijd van DAMCO vroeger …..!!!!!!!!!!!!!

    Geplaatst door: Schipper op

Reageer