Prins en Dingemanse krijgt niet meer ruimte voor mzi’s

Mosselproducent Prins en Dingemanse moet genoegen nemen met het aangewezen perceel voor het uitzetten van mosselzaadinvanginstallaties (mzi). Het gaat om een perceel van ruim 31 hectare in het Malzwin in de Waddenzee. Volgens de Raad van State is meer ruimte niet nodig. En daarmee schaart de Raad zich achter het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Aanvankelijk vond de Raad dat de toegewezen ruimte van ruim 31 hectare onvoldoende was onderbouwd door het ministerie. Maar met een nieuwe motivering van het ministerie is de Raad van State nu wel overtuigd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Prins en Dingemanse krijgt niet meer ruimte voor mzi’s | Schuttevaer.nl

Prins en Dingemanse krijgt niet meer ruimte voor mzi’s

Mosselproducent Prins en Dingemanse moet genoegen nemen met het aangewezen perceel voor het uitzetten van mosselzaadinvanginstallaties (mzi). Het gaat om een perceel van ruim 31 hectare in het Malzwin in de Waddenzee. Volgens de Raad van State is meer ruimte niet nodig. En daarmee schaart de Raad zich achter het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Aanvankelijk vond de Raad dat de toegewezen ruimte van ruim 31 hectare onvoldoende was onderbouwd door het ministerie. Maar met een nieuwe motivering van het ministerie is de Raad van State nu wel overtuigd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer