Ministerie hard onderuit in zaak tegen mosselvissers

Het ministerie van Economische Zaken is woensdag 21 augustus hard gestraft door de Raad van State in een grote zaak over experimentele mosselzaadvisserij. De minister werd in deze zaak van twee kanten onder vuur genomen door de mosselzaadvissers. De Raad van State komt tot de conclusie dat de minister onzorgvuldig heeft gehandeld en een nieuwe beslissing moet nemen over de bezwaren van de vissers.

Het juridische gevecht ging over het experimenteren met nieuwe vangstmethoden voor mosselzaad. Hoewel al enkele bedrijven bezig waren met nieuwe vangstmethoden die weinig natuurschade opleveren, kwam er in 2005 pas beleid voor het regelen van de experimenten. Vanaf dat moment werden tijdelijke vergunningen verleend aan experimenteerders, totdat de nieuwe methoden commercieel kunnen worden ingezet. In 2010 kwam er een einde aan de experimenteerfase.  

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Ministerie hard onderuit in zaak tegen mosselvissers | Schuttevaer.nl

Ministerie hard onderuit in zaak tegen mosselvissers

Het ministerie van Economische Zaken is woensdag 21 augustus hard gestraft door de Raad van State in een grote zaak over experimentele mosselzaadvisserij. De minister werd in deze zaak van twee kanten onder vuur genomen door de mosselzaadvissers. De Raad van State komt tot de conclusie dat de minister onzorgvuldig heeft gehandeld en een nieuwe beslissing moet nemen over de bezwaren van de vissers.

Het juridische gevecht ging over het experimenteren met nieuwe vangstmethoden voor mosselzaad. Hoewel al enkele bedrijven bezig waren met nieuwe vangstmethoden die weinig natuurschade opleveren, kwam er in 2005 pas beleid voor het regelen van de experimenten. Vanaf dat moment werden tijdelijke vergunningen verleend aan experimenteerders, totdat de nieuwe methoden commercieel kunnen worden ingezet. In 2010 kwam er een einde aan de experimenteerfase.  

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer