Mega-investering in Tyra-veld

In plaats van sluiting wordt de komende jaren bijna drie miljard euro geïnvesteerd in het Tyra-veld op de Noordzee. Dit is het grootste gasveld in de Deense sector, goed voor circa 90% van de Deense gasproductie. Dit heeft Maersk Oil, partner in het Tyra-herontwikkelingsproject, bekendgemaakt.

Mega-investering in Tyra-veld

Het in 1968 ontdekte Tyra-veld is in 1984 onder leiding van het Danish Underground Consortium (DUC) in productie gebracht. In dit consortium participeren Maersk Oil, Shell, Chevron en Nordsøfonden. Eerder dit jaar gaf Maersk Oil aan dat de gasproductie moest worden gestaakt als niet spoedig zou worden geïnvesteerd in renovatie van de faciliteiten in het veld. Vervolgens schaarden alle betrokken partijen, inclusief de Deense overheid, zich achter nieuwe investeringen. Het plan is om in november 2019 de productie stop te zetten en met de renovatie te beginnen. In juli 2022 moet de klus zijn geklaard en kan nog circa 25 jaar gas worden geproduceerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Mega-investering in Tyra-veld | Schuttevaer.nl

Mega-investering in Tyra-veld

In plaats van sluiting wordt de komende jaren bijna drie miljard euro geïnvesteerd in het Tyra-veld op de Noordzee. Dit is het grootste gasveld in de Deense sector, goed voor circa 90% van de Deense gasproductie. Dit heeft Maersk Oil, partner in het Tyra-herontwikkelingsproject, bekendgemaakt.

Mega-investering in Tyra-veld

Het in 1968 ontdekte Tyra-veld is in 1984 onder leiding van het Danish Underground Consortium (DUC) in productie gebracht. In dit consortium participeren Maersk Oil, Shell, Chevron en Nordsøfonden. Eerder dit jaar gaf Maersk Oil aan dat de gasproductie moest worden gestaakt als niet spoedig zou worden geïnvesteerd in renovatie van de faciliteiten in het veld. Vervolgens schaarden alle betrokken partijen, inclusief de Deense overheid, zich achter nieuwe investeringen. Het plan is om in november 2019 de productie stop te zetten en met de renovatie te beginnen. In juli 2022 moet de klus zijn geklaard en kan nog circa 25 jaar gas worden geproduceerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer