Brekende mast Poolster verwondt vier opvarenden

Redders van de KNRM hebben zaterdag 14 mei met de Wiecher vier gewonde opvarenden van het zeilcharterschip Poolster in Harlingen aan land gebracht. In de Blauwe Slenk tussen Harlingen en Terschelling brak de mast van het schip door nog onbekende oorzaak.

De bijna 30 meter lange voormast en een deel van de achtermast kwam naar beneden en belandde grotendeels in het water. Drie opvarenden werden aan het hoofd geraakt, een vierde raakte aan een hand gewond. In het ziekenhuis MCL in Leeuwarden bleken de verwondingen mee te vallen. De noodmelding kwam binnen bij de vuurtoren Brandaris op Terschelling. De KNRM kwam met twee boten in actie. De bergingsvaartuigen Hurricane en Tempest van Noordgat verzorgden de berging van de mast. De Poolster voer met 28 mensen op de Waddenzee; in Harlingen werden we passagiers ’s avonds herenigd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Brekende mast Poolster verwondt vier opvarenden | Schuttevaer.nl

Brekende mast Poolster verwondt vier opvarenden

Redders van de KNRM hebben zaterdag 14 mei met de Wiecher vier gewonde opvarenden van het zeilcharterschip Poolster in Harlingen aan land gebracht. In de Blauwe Slenk tussen Harlingen en Terschelling brak de mast van het schip door nog onbekende oorzaak.

De bijna 30 meter lange voormast en een deel van de achtermast kwam naar beneden en belandde grotendeels in het water. Drie opvarenden werden aan het hoofd geraakt, een vierde raakte aan een hand gewond. In het ziekenhuis MCL in Leeuwarden bleken de verwondingen mee te vallen. De noodmelding kwam binnen bij de vuurtoren Brandaris op Terschelling. De KNRM kwam met twee boten in actie. De bergingsvaartuigen Hurricane en Tempest van Noordgat verzorgden de berging van de mast. De Poolster voer met 28 mensen op de Waddenzee; in Harlingen werden we passagiers ’s avonds herenigd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer