Grotere superjachten

Superjachtindustrie blijft komende jaren spectaculair groeien

De wereldmarkt voor superjachten blijft de komende jaren sterk groeien. Volgens prognoses van onderzoeksbureau Allied Market Research groeit de totale omzet van de bouwers van negen miljard euro per jaar nu, naar 23 miljard euro in 2032.

Beide superjachten bij de Damen scheepswerf in Vlissingen.
Superjachten bij de Damen scheepswerf in Vlissingen. Foto Damen Yachting

Allied Market Research In het rapport ‘Superyacht Market’ richt Allied Market Research zich op de markt voor reguliere superjachten vanaf 30 meter, zowel motorjachten als zeiljachten, privé en charter.

Het rapport voorspelt dat er steeds meer vraag komt naar superjachten langer dan 80 meter. Belangrijkste reden: de rijken der aarde worden steeds rijker. De ultra-elite wil nog grotere, extreem luxe jachten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dit is een wereldwijde trend. Zelfs de hyperrijken, die toch ook niet vies zijn van een zwaar vervuilend ruimtereisje, willen op het water milieubewust ontspannen. De jachtbouwers wordt daarom gevraagd om innovatieve oplossingen te vinden, zoals hybride voorstuwingssystemen, gerecycled materialen, geprint marmer en de meest energiezuinige apparaten.

Over varen gaat het niet zozeer, maar men wil waar dan ook wel bereikbaar blijven. Superjachten worden hiervoor uitgerust met meerdere satellietsystemen. De superjachtindustrie heeft zijn groei mede te danken aan de steeds betere communicatiemogelijkheden in alle uithoeken van de wereld.

Charter

Niet iedere miljardair wil overigens een eigen schip, maar vindt een weekje vertoeven op het schip van een ander ook prima. Een week een schip charteren kost al snel een miljoen. Maar aangezien de wereld steeds meer miljardairs kent die niet op een miljoentje hoeven te letten en wel een week op vakantie willen op een superjacht, verwachten de onderzoekers dat de chartermarkt explosief gaat groeien. Tevens willen steeds meer partijen investeren in de chartermarkt, waardoor meer superjachten specifiek voor dit doel kunnen worden gebouwd.

De superjachtbouwers die marktleiders zijn op dit moment:
Damen Yachting BV
Azimut Benetti Group S.p.A.
Burgess
The Italian Sea Group S.p.A.
Ferretti SpA
Horizon Yacht USA
Ocean Alexander Yachts, Inc.
Overmarine
San Lorenzo and Sunseeker

Superjachtindustrie blijft komende jaren spectaculair groeien | Schuttevaer.nl
Grotere superjachten

Superjachtindustrie blijft komende jaren spectaculair groeien

De wereldmarkt voor superjachten blijft de komende jaren sterk groeien. Volgens prognoses van onderzoeksbureau Allied Market Research groeit de totale omzet van de bouwers van negen miljard euro per jaar nu, naar 23 miljard euro in 2032.

Beide superjachten bij de Damen scheepswerf in Vlissingen.
Superjachten bij de Damen scheepswerf in Vlissingen. Foto Damen Yachting

Allied Market Research In het rapport ‘Superyacht Market’ richt Allied Market Research zich op de markt voor reguliere superjachten vanaf 30 meter, zowel motorjachten als zeiljachten, privé en charter.

Het rapport voorspelt dat er steeds meer vraag komt naar superjachten langer dan 80 meter. Belangrijkste reden: de rijken der aarde worden steeds rijker. De ultra-elite wil nog grotere, extreem luxe jachten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dit is een wereldwijde trend. Zelfs de hyperrijken, die toch ook niet vies zijn van een zwaar vervuilend ruimtereisje, willen op het water milieubewust ontspannen. De jachtbouwers wordt daarom gevraagd om innovatieve oplossingen te vinden, zoals hybride voorstuwingssystemen, gerecycled materialen, geprint marmer en de meest energiezuinige apparaten.

Over varen gaat het niet zozeer, maar men wil waar dan ook wel bereikbaar blijven. Superjachten worden hiervoor uitgerust met meerdere satellietsystemen. De superjachtindustrie heeft zijn groei mede te danken aan de steeds betere communicatiemogelijkheden in alle uithoeken van de wereld.

Charter

Niet iedere miljardair wil overigens een eigen schip, maar vindt een weekje vertoeven op het schip van een ander ook prima. Een week een schip charteren kost al snel een miljoen. Maar aangezien de wereld steeds meer miljardairs kent die niet op een miljoentje hoeven te letten en wel een week op vakantie willen op een superjacht, verwachten de onderzoekers dat de chartermarkt explosief gaat groeien. Tevens willen steeds meer partijen investeren in de chartermarkt, waardoor meer superjachten specifiek voor dit doel kunnen worden gebouwd.

De superjachtbouwers die marktleiders zijn op dit moment:
Damen Yachting BV
Azimut Benetti Group S.p.A.
Burgess
The Italian Sea Group S.p.A.
Ferretti SpA
Horizon Yacht USA
Ocean Alexander Yachts, Inc.
Overmarine
San Lorenzo and Sunseeker