Tuchtcollege

Slechte reisvoorbereiding op shoalbuster leidt tot brugaanvaring

De hoogte van het dekhuis van een schip maakt op zee meestal niet veel uit. Op binnenwateren ligt dat anders. Door onoplettendheid van de bemanning voer de Nederlandse zeesleper Barney in maart 2023 met de opbouw tegen de Schellingwouderbrug in Amsterdam. Het Tuchtcollege voor de Scheepvaart vindt dat zowel de kapitein als de marof in hun taak zijn tekortgeschoten.

Barney
De zeesleper Barney. Schipachter op Wordpress

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Slechte reisvoorbereiding op shoalbuster leidt tot brugaanvaring | Schuttevaer.nl
Tuchtcollege

Slechte reisvoorbereiding op shoalbuster leidt tot brugaanvaring

De hoogte van het dekhuis van een schip maakt op zee meestal niet veel uit. Op binnenwateren ligt dat anders. Door onoplettendheid van de bemanning voer de Nederlandse zeesleper Barney in maart 2023 met de opbouw tegen de Schellingwouderbrug in Amsterdam. Het Tuchtcollege voor de Scheepvaart vindt dat zowel de kapitein als de marof in hun taak zijn tekortgeschoten.

Barney
De zeesleper Barney. Schipachter op Wordpress

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer