Stremming Hollandsch Diep ivm brand Moerdijk voorbij

De scheepvaart kan weer varen op het Hollandsch Diep. Woensdagmiddag was het scheepvaartverkeer vanwege de grote brand in Moerdijk, stil gelegd. Bij chemisch bedrijf Chemie-Pack woedt een enorme brand. Het vuur is overgeslagen naar het naastgelegen pand van Wärtsilä scheepsmotoren, dat als verloren verloren wordt beschouwd. Voor Afval Terminal Moerdijk (ATM) wordt het ergste gevreesd.

Rookwolken boven Moerdijk

Actuele berichtgeving bij

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (28)

  • En toen had niemand meer wat te zeggen…..!! WHOW !!

    Burgers in Nederland hebben niks te zeggen dat blijkt hier wel weer..!!

    Truste Nederland op naar de volgende ramp !!

    Bye bye,

    M

    Geplaatst door: M op
  • beste m zeker teveel naar films gekeken

    Geplaatst door: dennis op
  • Beste commentatoren,

    Verder nog wat zinnigs op te merken nadat u het nieuws en de kranten heeft gezien van de afgelopen dagen ??!!

    Ab? Arjen?, Sjaak?, Johan?, Hans?, Toeschouwer???!

    En Hans….er zijn ook waddeneilanden waar geen mens woont !! daar liggen 2 zeehonden te slapen op het strand op een gigantische gasbel die we ook maar eens aan moeten boren om de schatkist wat bij te vullen….oh ja en er vliegen 3 zeemeeuwen !! verrekte M !

    Blind zijn jullie allemaal !…gehypnotiseerd door de media. Kijk de Matrix trilogie nog eens en probeer die eens te begrijpen dat weten jullie misschien wat ik bedoel !!

    Truste met uw mond vol tanden !!! pfff wat een praatjes………………………?????

    M

    Geplaatst door: M op
  • MMMM…JA NU ZOU IK OOK EVEN STIL WORDEN JA !!

    Geplaatst door: M op
  • Beste mensen,

    Fijn dat er ook nog mensen bestaan die logisch na denken en met verstand reageren nadat ze een krant lezen. Ik woon inderdaad al sind mijn 4e jaar in de Hoeksche Waard omdat mijn ouders daar zijn gaan wonen. Op je vierde jaar heb je nog niet zoveel te vertellen dus ik ben toen maar meegegaan.

    Ik heb daarna in mijn jeugd wel veel de grond en de natuur onderzocht maar toen is me in al die jaren alleen opgevallen dat de grond wat oranje, blauw, gelig werd als ik te diep groef in bijvoorbeeld de geluidswal in s Gravedeel die om het halve dorp heen loopt vanaf de Kiltunnel. Dat is een berg afval met een laagje zand erover dat kan ik u verzekeren uit eigen onderzoek !! Dit was in 1975 tot ongeveer 1985 want toen was ik wel klaar met het graven en bouwen van hutten. Verder was er toen inderdaad alleen nog weiland en nog eens weiland zover je kon kijken dus NEE ik had zelfs toen nog steeds niet het flauwste vermoeden dat ik in een gevaarlijk gebied woonde. Wie wel tegenwoordig ?!

    Industrie en gevaarlijke stoffen moet je naar mijn mening niet zo dicht op een woongebied plaatsen met een immer aanhoudende Zuid westen wind in Nederland. Je hoeft echt niet bijster intelligent te zijn om dat aan te zien komen en dit zal zeker niet de laatste keer zijn. Nog iemand geinteresseert in een leuk vrijstaand huis aan de Binnenmaas voor een leuk prijsje?? Met ingebouwde PANICROOM waar u kunt schuilen in het geval van een nieuw chemisch of nucleair kuchje van de industrie! We kunnen beter weer alles van hout maken en je vis gewoon weer in een krant meenemen en geen kunststoffen meer produceren dan zou de wereld er een stuk beter aan toe zijn denk ik….U niet?

    Mensen die beweren dat burgers niet meer naar de Politie luisteren in het geval van een evacuatie hebben denk ik alweer gelijk! Maar hoe zou dat nou toch komen agenten van Nederland?? Niemand heeft meer respect voor de Politie want die zijn er niet meer om burgers te helpen met het oplossen van misdaden dus die vertrouwen we niet meer.

    Dat kunnen ze ook niet eens meer omdat ze te weinig mensen hebben. Alleen de meest ernstige vormen van criminaliteit worden nog vervolgd en soms die zelfs al niet meer. Een tijdje geleden kopte het AD nog dat ze nu ook moordenaars en verkrachters soms moeten laten lopen…pffff..gaat lekker zo!! Misschien wat hulp van de burger zelf inroepen een idee? want daar luisteren wij misschien wel naar?! Misschien dat het CJIB in Leeuwarden wat tijd voor u heren en dames agenten kan vrijmaken?? Hier hoef ik u verder geen uitleg over te geven neem ik aan, want dat ondervindt iedere braaf werkende Nederlander vrijwel dagelijks onderweg naar zijn werk.

    Bij het doen van een aangifte krijgt de burger eveneens geen normale behandeling meer en binnenkort staat u zeer waarschijnlijk in de kou tegen een computergestuurde metalen paal te praten om uw aangifte te doen, want daar is de Politie ook al mee bezig geloof me maar.

    Verder spreek ik hier ook mijn persoonlijke ervaringen uit met deze laatste instantie. To protect and serve was het toch agenten van Nederland?? Ik begrijp dat jullie individueel niks kunnen beginnen maar een cursusje minder en wat meer aangiftes behandelen moet toch kunnen regiochefs van Nederland? of levert dat niet genoeg op of wat?!

    En Johan….waarom is er geen draaiboek te maken voor een snelle ontruiming van de Hoeksche Waard? Dat lukt voor de koningin en de ministers in het torentje in Den Haag toch ook prima van ons belastinggeld en die hebben ook een hele brede gracht daar omheen…of niet soms? Wel eens gehoord van helicopters of drijvende bruggen die het leger gebruikt als ze heel snel een rivier over willen steken?? Een tunnel bijgraven gaat wat lang duren denk ik dat hebben we gezien bij de Kiltunnel en de Heinenoord tunnel…pfff !

    Het leger heeft van ons belastinggeld honderden voertuigen en helikopters staan die weg staan te rotten in de zure regen. Gebruik die eens in het geval van een ramp want die kosten klauwen met geld en hebben nagenoeg geen functie meer na de koude oorlog. Wie gaat Nederland nou nog aanvallen met een leger…kom op man doe normaal we leven in 2011 !

    Ja oorlogje spelen samen met de Amerikanen dat vinden de generaals van het leger van Nederland waarschijnlijk een machtig iets en waarschijnlijk denken dat ze daar iets goeds te doen maar de gewone Nederlander heeft helemaal niks aan al dat wapengekletter in het buitenland. Het kost verschikkelijk veel belastinggeld en levert vrijwel niks op….ja soldaten met een trauma en ellendige mensen die ons straks komen opblazen hier omdat we hun ouders hebben vermoord !! Lekker bezig heren…en misschien een enkele dame want die zijn een stuk wijzer in dat opzicht want die hebben niet zo n ego !

    Ik blijf lekker in de Hoeksche Waard wonen want het is hier prachtig en het is ook lekker gemakkelijk te verdedigen in het geval van een invasie..haha. Ik denk dat ik maar een hele snelle boot ga kopen of die vliegende auto zodat ik op tijd kan evacueren als het weer eens mis gaat met de speeltjes van rijke mensen, de industrie en de overheid. Kan ik tenminste weer rustig slapen mensen in de natuur hier in de Hoeksche Waard.

    En stuur uw brandweerlieden, agenten, hulpverleners en verslaggevers de volgende keer met voldoende bescherming idioten !! Dat kost pas geld al die mensen die nu ziek zijn en wie weet wie er de komende 10 jaar nog ziek gaan worden dan kan er helemaal niemand meer helpen straks.

    BEZINT EER GIJ BEGINT HEREN LEIDINGGEVENDEN WANT U SPEELT MET DE LEVENS VAN UW WERKNEMERS !!!

    En dat idee van die hele grote zuurstoffles ga ik uitvoeren ! Bedankt voor de tip ! Heeft iemand misschien nog meer slimme tips ?

    En voor de brandweer heb ik zwaar respect allen begrijp ik niet goed wat ze daar uren lang hebben staan doen op 50 meter van die brand terwijl deze pas te blussen is nadat het is uitgebrand ?? Omgevende gebouwen beschermen misschien maar waarom in godsnaam zonder degelijke bescherming tegen dit soort stoffen ??

    Slaap lekker mensen….zzzzzzzzz

    M

    Geplaatst door: M op
  • Het is bij een ramp helemaal niet goed geregeld, en dat er wat kan gebeuren, oke waar gewerkt wordt vallen spaanders, maar misschien woonde M zijn ouders eral toen het nog weiland was en hebben zij niet om deze industrie gevraagd, zo kan je het ook zien, wij willen het ook niet naast onze deur.
    Er zijn talloze fouten gemaakt, en men leert het nooit, denk maar aan de ramp met het El Al vliegtuig, daar gingen ook hulpbeschermers op af zonder info van buiten.
    Nu volgde ik gisteren een t.v. programma waarin werd verteld dat men bij de verguningsinstantie alleen maar kijkt welke stoffen er opgeslagen worden en niet wat er gebeurd als deze stoffen met elkaar in contact komen bij bijv. een brand.
    En dan nog hoe kan je van de gemeente Moerdijk verlangen dat men verstand van deze stoffen heeft.
    Begrijp heel goed de zorgen van de mensen, je moestuintje naar de knoppen, je leven staat in een keer op ze kop.
    En natuurlijk begrijpen we dat deze industrie ergens moet wezen maar het is zoals altijd als het kalf verdronken is dempt men de put.
    Mensen in Moerdijk en ook omliggende gemeentes heel veel sterkte de komen de tijd.

    Geplaatst door: Hagens op
  • Vanmorgen al de krant gelezen? Er staat ons nog heel wat te wachten.

    Geplaatst door: pbvancampen op
  • Hoezo lange termijn? volgens mij heeft M nu al teveel binnengekregen..

    Geplaatst door: Skipper op
  • Het afzeiken van M is volgens mij niet helemaal terecht.Ik denk dat deze brand een grotere ramp is als dat voorgespiegeld wordt.Op langere termijn zou hierdoor best wat gevolgen kunnen optreden.Ondanks het goede werken van hulpverleners,is dit geen aanwinst voor onze gezondheid.Wat metingen naderhand betreft,HET IS NOOIT SCHADELIJK VOOR ONZE GEZONDHEID.Stel je eens voor,al die claims.

    Geplaatst door: c op
  • MASSAHYSTERIE noemen ze dat.
    Zie het maar als: Er één schaap over de dam is!
    Paniek kan heel veel mensen aansteken en op de been brengen.
    Iedereen met een gezond verstand weet ook wel dat niet alles klopt wat er gezegt wordt.

    Maar wij laten ons informeren door mensen die er verstand van hebben en dat wordt over het algemeen geaccepteerd!!

    “M” u zou eens moeten meelopen met het crisisteam/brandweer.

    Oja kijkt eens even in de stoffenlijst van het ADN 2011 of het chemiekaartenboek.

    suc6.

    Geplaatst door: kso op
  • Hallo M? Goeiemorgen?

    Volgens mij slaat je een heel stuk van de reacties over.

    Natuurlijk is die rookwolk super giftig,zoals iedereen hier ook toegeeft,maar wat te verwachten dat je in de zeer dicht bebouwd indutriegebied woont zoals u ( Moerdijk,Dordrecht,Pernis,Botlek,Europoort) allemaal op een steenworp afstand voor als er een ramp voltrekt zoals dit ja.En begrijp dat deze brand in de moerdijk zeer vakkundig onder controle is gekomen.Nadat de brandstoffen zijn werk hebben gedaan,ja,dit zijn meestal chemische stoffen die niet ( Never nooit niet ) geblust kunnen worden!!!! Wat te denken als de shell bij jullie daar in de fik gaat? Kun je gewoon wachten totdat de brandstoffen opgebrand zijn,niks aan te doen,dat weet je als je in een risicovol gebied gaat wonen.

    Ten tweede is het inderdaad zeeeeeer verstandig een gasmasker voor elke inwoner in jullie gebied te hebben en jokium pillen e.d,maar ik zou zeggen schaf dat spul zelf aan,plus een grote gasfles met zuurstaof,zodat je altijd nog weg kan vluchten daar,en dan zou ik als ik u was lekker op vlieland of terschelling gaan wonen,hier heb je nergens last van,oh ja tenze er een olietanker een aavaring krijgt boven terschellen en ook in de brand gaat,

    succes verder met druk maken

    En nogmaals met dit soort rampen is er geen draaiboek of wat dan ook te maken.echt niet! Onwaarschijnlijk is dat!

    MvG

    Geplaatst door: johan op
  • Wil even reageren op het volgende:
    Mensen die beweren dat er meer slachtoffers vallen als we de gehele Hoeksche Waard hadden geevacueerd zullen waarschijnlijk gelijk hebben en dat is pas een falende overheid zou ik zeggen. Dat vind ik pas een ENG idee !! Dit zou namelijk betekenen dat wij in het geval van een ramp als ratten in de val zitten hier op dit eiland.

    Dat M de overheid van het eventuele falen bij een evacuatie de schuld gaat geven vind ik nogal kortzichtig. Het zijn de mensen die er voor zorgen dat alles vast loopt. M, denkt u dat er ook maar iemand naar de politie etc zal luisteren als er iets ontruimd moet worden? Ik weet zeker van niet! Zijn we de paniek van 5 mei op de Dam alweer vergeten!

    Geplaatst door: Toeschouwer op
  • Misschien zijn jullie dit vergeten ??

    http://www.nuvideo.nl/algemeen/6978/index.html

    Geplaatst door: M op
  • Beste mensen,

    Bedankt voor jullie reactie. Allereerst wil ik even zeggen dat het hier niet mijn bedoeling is om iemand te kwetsen, maar ik ben gewoon zeer bezorgt omdat ik constant tegengestelde berichten hoor in de media. Het lijkt wel alsof niemand snapt wat ik hier wil zeggen.

    Deze wolk krijgt nog een heel vervelend staartje let maar op!! Het lijkt wel alsof jullie allemaal gehypnotiseerd zijn door de media en de echte waarheid niet meer zien of willen zien !!

    De overheid zegt op tv constant dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen maar welke stoffen dan wel? LACHGAS misschien ?? ze adviseren nu wel om uw kinderen en honden binnen te houden, geen groente uit eigen tuin meer te eten en 20 keer per dag uw handen wassen te wassen. Ik ben maar in mijn auto gaan zitten want die heeft toevallig een koolstoffilter in de luchttoevoer. Zal wel niks helpen maar goed ik weet niks dus ik doe maar wat..!

    Waarom adviseren ze dit soort dingen dan mensen ??!! geef mij DAAR nou eens een zinnig en inhoudelijk antwoord op ??!

    Ik wil hier absoluut geen onrust stoken maar ik wil wel graag de echte waarheid weten en naar behoren geinformeerd worden. Ik ben het nu gewoon een keer zat dat wij als burgers altijd maar in het ongewisse worden gehouden en dat zogenaamd om de burgers rustig te houden om meer slachtoffers te voorkomen? Door mensen razend snel en correct te informeren voorkom je naar mijn mening op de langere termijn veel meer slachtoffers, want dit is nu gevaarlijk en het zit nu in het ecosysteem en misschien wel in uw eigen achtertuin.

    Mensen die beweren dat er meer slachtoffers vallen als we de gehele Hoeksche Waard hadden geevacueerd zullen waarschijnlijk gelijk hebben en dat is pas een falende overheid zou ik zeggen. Dat vind ik pas een ENG idee !! Dit zou namelijk betekenen dat wij in het geval van een ramp als ratten in de val zitten hier op dit eiland.

    Vluchten is dus geen optie ?? Whow wat een fantastisch draaiboek moet dat zijn !…2 zinnen staan daar dan in: sluit uw deuren en ramen. Blijf binnen en kijk naar TV Rijnmond. I am impressed !

    Nogmaals: een gasmasker en wat jodium pillen voor iedere Nederlander zou geen overbodige luxe zijn in deze tijden of zeg ik hier weer iets doms ??

    Denk nou toch eens na mensen ik probeer hier iedereen wakker te schudden!!…dit stinkt net zo hard als die gifwolk zelf ! Kijk even een half uurtje TV en denk dan nog eens goed na….. dan zult u beseffen dat hier een heel raar spelletje wordt gespeelt. Hier spelen hele hoge belangen die boven de volksgezondheid gaan denk ik.

    Respect voor iedereen hoor maar ik mag in dit land gelukkig nog zeggen wat ik denk.

    Probeert u over 10 jaar maar eens aan te tonen dat uw klachten gerelateerd zijn aan deze gebeurtenis. Daarom willen ze ook liever niet zeggen wat er nou precies is verbrand en vrijgekomen. Dat gaan we nooit te weten komen denk ik, zodat we later ook niemand aansprakelijk kunnen stellen omdat er geen verband is aan te tonen.

    Sluw bedacht allemaal hoor, heel knap !! maar sommige mensen kunnen gelukkig nog logisch nadenken…!

    En NEE ik ben geen SP stemmer en ik ben in het verleden nooit gewaarschuwd over de gevaren in deze omgeving, of denkt u soms dat de makelaar mij dat 10 jaar geleden heeft verteld toen ik hier ging wonen? Ik ben me nu pas bewust van het feit dat ik geluk heb gehad met de windrichting want de wolk is hier niet geweest.

    Ik denk dat mensen in de omgeving van Apeldoorn, Deventer de meeste schade gaan ondervinden op lange termijn, want toen de wolk daar was begon het te regenen als ik het goed heb en dan slaat die troep neer op de grond.

    PAS vooral op als u roetaanslag heeft op bijvoorbeeld uw auto, ramen, deurposten..e.d. want in die vorm is het gif extreem gevaarlijk.

    RAAK in geen geval uw mond of die van anderen aan indien u in contact bent geweest met roet of andere verdachte aanslag op spullen die glad zijn. Alleen daar is het namelijk zichbaar maar als het daaris dan kunt u er vannuit gaan dat het overal om u heen is.
    PAS vooral op in het geval u open wonden heeft aan uw handen of lichaam. Direkt contact met uw bloedbaan is helemaal extreem gevaarlijk.

    Ik wil hier niemand bamg maken maar dit zouden ze u op TV moeten vertellen maar dat doen ze niet dus doe ik het maar !!

    Ze beweren zelfs dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen doordat die verbranden in zo n brand. Waarom hebben ze het dan niet eerder al verbrand…nee ze slaan het op…WAAROM DAN ?

    Respect voor u allen en ik wens u het beste…Groet, M

    Geplaatst door: M op
  • Leuk het voorstel om de fabriek op de Waddeneilanden op te bouwen, krijg je daarna ellelange files met vrachtwagens (niet met schepen, want die kunnen botsen of vergaan..) die roetdeeltjes (kankerverwekkend) uitstoten om de chemie weer naar de zeehavens/ verwerkende industrie te brengen.
    M is zekerweten nooit op de eilanden geweest anders zou M niet roepen: de troep uit mijn achtertuin, naar de tuin van een ander!!
    Nogal egoistisch, M, of vind je zelf ook niet als je je eigen geschreeuw terug leest.

    Geplaatst door: hans op
  • Ik moet zeggen dat de instanties en omliggende bedrijven zeer goed gereageerd hebben op deze calamiteit.
    Ondanks het feit dat dit een zeer grote brand was en het spijtig is dat dit gebeurd.
    Is het voor alle instanties en bedrijven een zeer goede les.
    Zeker als het gaat om coordinatie en inzet materiaal!!

    Neemt niet weg dat er kankerverwekkende/giftige stoffen zijn vrij gekomen en dat we er op langere termijn effecten van kunnen ondervinden
    Maar het was op dat moment niet meetbaar.
    Combinatie regen/wind op lagere en hogere luchtlagen hebben daar waarscheinlijk voor gezorgt.

    Alles wat een coordinatieteam kan doen is op dat moment of op voorhand maatregels nemen om alles en iedereen te beschermen/waarschuwen.
    Zij moeten het doen met de info die ze krijgen, je kijkt even niet wie goed of slecht is of wat de langere termijn effecten kunnen zijn.

    Voor M.

    Er waren daar mensen bezig die zich direct blootstelde aan deze gevaren.
    Er waren mensen die niet wegkwamen, kantoorpersoneel/arbeiders/schippers

    GRAAG EEN BEETJE RESPECT.

    Ondanks dat er nog geen brandmeester is gegeven wil van mijn kant zeggen:

    BEDANKT MENSEN.

    ps:daar gebruiken we de caps lock voor!!

    Geplaatst door: kso op
  • wie laat er dan ook een hond aan z,n mond likken?

    Geplaatst door: jakkiebah op
  • Een tip voor M.

    Ergens anders gaan wonen in plaats van in een groot chemie gebied te gaan wonen?Hier kan je op wachten natuurlijk…..

    En waarom wil je weten van de burgermeester of instanties dat er giftige stoffen naar beneden komen?DENK ZELF S NA MAN!!! Wat denk je dat het is,natuurlijk zwaar giftige stoffen die vrijkomen met zo’n brand.

    Geplaatst door: jiohan op
  • wat schrijft die M een onzin, als je boos bent moet je zeker niet reageren. De kans is dan groot dat je totale onzin uitkraamt. En kijk ik heb gelijk. M hoort bij de groep ‘een koe in zijn kont kijken’.en direct speculeren waar de eigenaar is……..Wat een held ben je dan!Denk dat dit een voorbeeld is van een SP stemmer….genieten van alles wat er is ,maar als er iets gebeurd, hoe erg ook, dan als de kippen er bij om weer een niet gefundeerde mening te geven.M denk toch eens na!

    Geplaatst door: ab op
  • Het heeft 1 voordeel gehad, mijn vrouw hoeft niet meer naar de kapper,ze had ineens geblondeerd haar….weer 50,- uitgespaart!

    Geplaatst door: Arjan op
  • Natuurlijk roept de overheid niet dat het gevaarlijk voor de volksgezondheid is. Door alle paniek die hierdoor ontstaat vallen er waarschijnlijk meer slachtoffers dan door de brandt/gifwolk. Dat deze bedrijven er zijn hebben wij aan ons zelf te danken, wij willen toch van alle comfort voorzien zijn! Bijna alles wat wij dagelijks gebruiken heeft een link met de chemiesche industrie, dit is nu eenmaal de prijs voor onze welvaart!.

    Geplaatst door: Geert op
  • nou nou wat een lang boos bericht zeg.
    wat je wel vergeet is punt 1 dit komt gewoon door de vraag van de consument die zit graag in een tuinstoel in de zomer van pvc,en rubber zit er best veel van in een auto,en ja niet te vergeten de verf die op je ramen en deuren zit.punt 2 is waarom zou de overheid erom liegen man kom op zeg.en tot slot wat denk je als er in de botlek een ramp gebeurd en de wind staat jullie kant op wat denk je dan.

    Geplaatst door: dennis op
  • Gelukkig doet je caps lock toets het nog wel M.

    Ik begrijp dat je ongerust bent over de samenstelling van de rookwolk. En ik snap ook wel dat bij dergelijke branden wel gevaarlijke stoffen vrij moeten komen. Tuurlijk kunnen we gelijk de hele hoekse waard evacueren. Stel je even de chaos voor als iedereen met z’n autootje voor de heinenoordtunnel staat. Wordt het allemaal niet beter van. Binnen blijven was het beste advies naar mijn idee. Men had dat kunnen uitbreiden met het advies om in de huizen voorzien van mechanische ventilatie, deze uit te schakelen.
    Verder stel ik voor dat u nooit meer tankt zonder gasmasker, nooit meer met kolen bbq’t zonder chemiepak en een emigratie voorbereid naar een heel leeg gebied (Sahara ofzo) zodat u niet meer in de buurt van een gevaarlijke stof opslag bent.
    U woont in NL met nog 15.999.999 anderen in een industrieel land. Dan zullen we gevaren als deze moeten accepteren. Het is een ( groot) deel van onze economische activiteit. Trek u plan en let op uw caps lock toets……..

    Geplaatst door: sjaak op
  • GEVAAR voor de VOLKSGEZONDHEID door GIFWOLK of MISLEIDING en DOOFPOT door OVERHEID en BETROKKEN CHEMIE bedrijf Chemiepak uit MOERDIJK??!!

    Het eerste wat mij altijd opvalt is dat er zogenaamd nooit een gevaar voor de volksgezondheid is in het geval van dit soort ZEER ERNSTIGE CHEMISCHE RAMPEN??!!

    Naar mijn mening is er in het geval dat er chemische stoffen in de lucht vrijkomen door verbranding vrijwel ALTIJD een GEVAAR voor de volksgezondheid.

    Ik plaats dit bericht omdat ik eerder misselijk word van de berichtgevingen van de media op o.a. TV Rijnmond, die handelen in opdracht van de overheid dan van de gifwolk zelf die op dit moment over Nederland trekt.

    Alsof we deze stoffen niet ergens anders hadden kunnen opslaan? Alsof de overheid niet weet dat wij meestal een Zuid-west of Zuid-Oosten wind hebben in nbederland?

    Je maakt mij namelijk echt niet wijs dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen terwijl hier even een complete chemische fabriek aan het afbranden is?? Nou ik weet wel zeker dat er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen alleen het zat in een hogere luchtlaag en op dat moment heeft niemand er last van.

    Totdat het gaat regenen terwijl de giftige wolk boven je huis hangt !! dan slaat het gif neer in je eigen achtertuin en als je hond daarna gras eet in je tuin en jouw daarna op je mond likt dan krijg je het GIF al binnen maar daar hoor je niemand over!!

    Iedereen die een beetje scheikunde heeft gehad op school kan op zijn vingers natellen dat dit echt een smerig zooitje was wat daar verbrandde in de lucht. ER WAREN NIET VOOR NIKS UREN LANG VLAMMEN VAN 40 METER HOOG TE ZIEN!!

    Ik kan echt niet geloven dat NU 24 uur na de ramp zogenaamd nog steeds niemand weet welke stoffen daar nou precies zijn vrijgekomen terwijl het toch voor de hand ligt dat de gemeenten en overheid precies weten welke stoffen er in die loods van Chemiepak in Moerdijk lagen opgeslagen of niet ?? en zeker de eigenaar van het bedrijf moet dat toch weten?? of niet?….dus waarom mogen wij dat dan niet weten???

    Ik ben ook zeer benieuwd waar deze eigenaar zich op dit moment bevindt…in Moerdijk misschien?? of is hij of zij met het eerste vliegtuig vertrokken na de brand? Dat zou ik nou echt wel eens willen weten?? U NIET??! MAAR daar hoor je ook niemand over toch?

    En nogmaals: ER IS ZOGENAAMD GEEN GEVAAR VOOR DE VOLKSGEZONDHEID MAAR ALS DE WOLK DAALT NAAR STRAATNIVEAU DOOR REGEN OF MISTVORMING DAN KAN IK U VERZEKEREN DAT ER DODEN GAAN VALLEN !!!…MAAR DAAR HOOR JE WEER NIEMAND OVER!!

    IK BEGIN NU EEN BEETJE TE SCHREEUWEN OMDAT NIEMAND SCHIJNT TE BESEFFEN DAT WE MET Z N ALLEN VOOR DE GEK GEHOUDEN WORDEN DOOR DE OVERHEID EN DE HULPVERLENENDE INSTANTIES!!!!!

    DIE DRAAIEN GEWOON HUN DRAAIBOEK AF EN HOPEN MAAR DAT NIEMAND ZE ACHTERAF WAT KWALIJK NEEMT OF VERANTWOORDELIJK HOUDT!! DAT IS ECHT ZO FOUT EN DAAR WORD IK PAS MISSELIJK VAN !!!

    WAT NOU RAMEN EN DEUREN DICHT HOUDEN?? IS DAT ALLES WAT DE OVERHEID ALS TIP HEEFT VOOR ONS ALS VET BELASTING BETALENDE BURGERS?? MISSCHIEN EEN GASMASKER IN HET ZIEKENFONDS OF EEN JODIUM PIL TEGEN RADIOACTIEVE STRALING MET AL DIE TERORRISTEN?? …NEE DAAR HOOR JE NIEMAND OVER….NEE ZE LATEN ONS GEWOON KAPOT GAAN ZONDER PARDON….ZONDER GASMASKER…….ECHT TE BELACHELIJK VOOR WOORDEN DIT !!…….RAMEN EN DEUREN DICHT HOUDEN IS HET BESTE WAT ZE VOOR JE KUNNEN DOEN EN ZEGGEN DAT ER GEEN GEVAAR IS WANT ANDERS RAAKT IEDEREEN IN PANIEK….EN DAT IS WEER EEN GEVAAR VOOR DE GEVESTIGDE ORDE !!

    NOU EERLIJK GEZEGD WORD IK DAAR ECHT MISSELIJK VAN…BEDANKT OVERHEID…BEDANKT POLITIE….BEDANKT BURGERMEESTER….BEDANKT ALLEMAAL VOOR JULLIE SLECHTE ADVIEZEN OM JE EIGEN SMERIGE ZOOTJE TE BEDEKKEN…BEDANKT ! Namens heel NEDERLAND bedaNkt voor de GOEDE GIF ZORGEN !!

    NOU IK BEN HET ZAT EN DAAROM HOOR JE MIJ ER NU OVER !!! EN DAARNA ALLEMAAL NAAR TV RIJNMOND KIJKEN OM TE HOREN DAT ER GEEN GEVAAR IS?? PFFF HOU TOCH OP MAN.

    Als er zo n brand is in een chemisch bedrijf dan kun je beter in heel nederland de sirenes af laten gaan WANT JE WEET NOOIT PRECIES HOE DE WIND DRAAIT en geloof me dit werkt door tot in de kippen, varkens en koeien die u dagelijks eet !!

    Ik ben zeer ontstemd over de belachelijke mededelingen over dat er zogenaamd geen gevaar is voor de volksgezondheid. Ik kan u verzekeren dat er zeer waarschijnlijk blauwzuurgas en chloorgas, zwavelzuur of ammoniakgas is vrijgekomen bij deze verbranding van rotzooi, want dit soort stoffen worden automatisch gevormd tijdens een chemische brand met afvalstoffen.

    Het feit dat de overheid net doet alsof ze ons beschermen maakt mij echt furieus!! Sla dan in eerste instrantie geen gevaarlijke stoffen op in de buurt van burgers met een altijd aanhoudende zuid westen wind !! Dan heb je naar mij mening geen verstand!

    Ze moeten dit soort gevaarlijke stoffen op de waddeneilanden opslaan want dan heeft niemand er last van als het mis gaat. Keer op keer gaat het mis en voordat er iemand verantwoordelijk gestelt kan worden voor schade of ziekten zit er een nieuwe ambtenaar op die positie en die weet zogenaamd weer van niks. IK WORD DAAR SPUUGMISSELIJK VAN ZOLANGZAMERHAND !!!!!!!

    Iedere weldenkende burger snapt wat ik wil zeggen met dit verhaal denk ik !!

    Het wordt tijd dat wij als burgers de macht weer eens krijgen in plaats van dat een overheid in de vorm van leugenaars en geld verduisteraars beslissen over ONS lot.

    Ik wens u alsnog een prettige nacht in een frisse lucht met de ramen dicht en als u over 10 jaar kanker krijgt door dit voorval probeert u dan maar eens aan te tonen dat het kwam door de brand bij chemiepak in Moerdijk.

    Ik weet zeker dat Coun Moulijn me gelijk geeft want ik ben de overheid echt spuug zat want die bestaat naar mijn mening uit een stelletje bange mensen die burgers als ons liever niet inlichten over de echte feiten om chaos te voorkomen.

    Want chaos is een situatie die mensen in de overheid niet aan kunnen. Het recht van de sterksten geldt hier al heel lang niet meer maar dat zou wel het beste zijn voor deze wereld, want op dit moment wordt de wereld geregeeert door neurdo s die het allemaal maximaal 4 jaar aandurven om ons te belazeren met wachtgelden en nodeloze feestjes en declaraties.

    Ik ben het ZAT u OOK ??!

    Plaats maar een bericht en spuug uw gal huier net als ik zou ik zeggen want het plaatsen van dit bericht heeft me goed gedaan!!

    Wat een idioten zeg !! en ik hoor nu weer op de TV: wij weten nog steeds niet of de rook schadelijke stoffen heeft bevat?? HOE LANG GAAT DAT NOG DUREN DAN?? IDIOTEN !!!

    Sorry voor de spelfouten maar ik ben echt boos !!

    Truste Nederland

    M.

    M. uit Mijnsheerenlan (Hoeksche Waard)

    Geplaatst door: M op
  • wij lagen heel dichtbij de brand en zijn toen verplicht om te evacueren naar de west haven,eerst moest iedereen naar de volkrak varen maar toen mochten we toch naar de west haven gaan liggen

    Geplaatst door: tamara op
  • Wij liggen in de centrale insteekhaven van de haven van Moerdijk en zien de rookwolken over het Hollandsdiep richting Dordt gaan.

    Geplaatst door: hannie op
  • Op rtl 7 hoorde ik dat er mensen van schepen zijn geevaccueerd

    Geplaatst door: Arjan op
  • En hoe zit het met de schepen die in de Moerdijk liggen?? Daar hoor je weer niks over!

    Geplaatst door: Janne op

Reageer