Dan werkt het zo

Als het werkt: FSRU

FSRU is de afkorting van Floating Storage and Regasification Unit. In het Nederlands dus een drijvende eenheid voor de opslag en behandeling van gas. Het is moeilijk om van een schip te spreken, omdat deze units permanent liggen afgemeerd. Meestal is dat in een haven, maar op plekken waar geen havens zijn, kan deze voorziening ook voor de kust worden gestationeerd, al dan niet via hoge-drukslangen met flinke diameters verbonden met de wal. Hoewel ze niet meer varen, kan een FSRU wel een varend verleden kennen als gastanker.

FSRU Als het werkt
De FSRU's S188 Exmar en Golar Igloo afgemeerd in de Eemshaven. Beide zijn rechtstreeks met het nationale aardgasnet verbonden via flexibele drukslangen. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: FSRU | Schuttevaer.nl
Dan werkt het zo

Als het werkt: FSRU

FSRU is de afkorting van Floating Storage and Regasification Unit. In het Nederlands dus een drijvende eenheid voor de opslag en behandeling van gas. Het is moeilijk om van een schip te spreken, omdat deze units permanent liggen afgemeerd. Meestal is dat in een haven, maar op plekken waar geen havens zijn, kan deze voorziening ook voor de kust worden gestationeerd, al dan niet via hoge-drukslangen met flinke diameters verbonden met de wal. Hoewel ze niet meer varen, kan een FSRU wel een varend verleden kennen als gastanker.

FSRU Als het werkt
De FSRU's S188 Exmar en Golar Igloo afgemeerd in de Eemshaven. Beide zijn rechtstreeks met het nationale aardgasnet verbonden via flexibele drukslangen. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer